Thane Chiquinho Scarpa, Brezilyalı zengin bir işadamı.
Sosyal medyada yaptığı ilginc bir duyuruyla geniş kitlelerce tanınır hale geliyor. Scarpa, duyurusunda milyon Dolarlık Bentley arabasını bir mezar acıp gomeceğini belirtiyor. Mısır firavunlarına ozendiğini, obur dunyada da Bentley'ini kullanabilmek icin
boyle yaptığını soyluyor.
Bunun icin tarih verip, medyayı malikanesine davet ediyor. Hatta bununla da yetinmeyip bizzat mezar kazdığı fotoğrafları da
sosyal medyada paylaşıyor.
Tahmin edeceğiniz gibi adama sosyal medyadan oldukca sert ve olumsuz tepkiler geliyor. Bircokları tarafından deli olmakla
itham edilen Scarpa'ya arabasını hayır kurumlarına bağışlaması icin de cağrıda bulunuluyor.
Scarpa yapılan eleştirilerden hic etkilenmiyor ve baskılara rağmen toreni iptal etmiyor. Soylediği gunde kalabalık bir gazeteci
grubunun onunde toren başlıyor.
Araba mezara indirilir ve fotoğraflar cekilirken bir anda toreni durduruyor ve şu muhteşem konuşmayı yapıyor:
Milyon Dolarlık Bentley'imi gomeceğimi soylediğim icin beni kınadınız. Halbuki bircok insan benim bu arabamdan cok değerli birşeyi surekli toprağa gomuyorlar. Kalpler, karaciğerler, akciğerler, gozler ve bobrekler toprağa gomuluyor. Bu cok aptalca.
Dışarıda organ nakli bekleyen o kadar cok insan varken bu sağlıklı organları gomuyoruz. Bu dunyadaki en buyuk israf.
Bentley'im bununla karşılaştırıldığında hicbirşey. Bir organdan daha değerli hicbirşey yok, cunku insan hayatından daha değerli birşey yok. Burada organlarımı bağışladığımı şu an resmen acıklıyorum.
Peki bu "cılgınca" şey bir işe yarıyor mu? Bir ay icinde organ bağışları tam tamına %31,5 artıyor! Bu cılgın adamı alkışlıyoruz.