Balıkesirli bir şehit annesinin Barış Pınarı Harekatı'na destek dolu "Atın beni de ucağa harekata hemen goturun, canım feda olsun" şeklindeki sozleri Turk annelerinin vatan sevgisini bir kez daha gozler onune serdi.
Turkiye'nin guney sınırında oluşturulmaya calışılan teror koridorunu yok etmek, bolgeye barış ve huzur getirmek amacıyla Turk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu (SMO) ile Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK ve DEAŞ teror orgutlerine karşı başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasının ardından Balıkesirli şehit aileleri ve gaziler harekat icin destek acıklaması yaptı.
Oğlu 28 Haziran 2012 tarihinde şehit olan 69 yaşındaki Solmaz Gunay yurumekte zorlanmasına rağmen Suriye'deki harekata gitmeye hazır olduğunu soyledi. Oğlunun acısını 8 yıldır yaşadığını soyleyen Solmaz Gunay 69 yaşında olmasına rağmen harekat bolgesine gitmeye hazır olduğunu soyledi. Allah'tan harekata katılan askerleri korumasını dileyen Solmaz Gunay, "Yurumeye takatim yok ama şimdi hemen gitmeye hazırım. Hemen beni ucağa atın goturun. Canım feda olsun hepsine kuzum" diyerek gozyaşı doktu.
[h=3]OĞLUNU 2012'DE ŞEHİT VERDİ[/h] 28 Haziran 2012 tarihinde Siirt'in Eruh ilcesinde oğlunu şehit veren 69 yaşındaki Solmaz Gunay, Barış Pınarı Harekatı'na tam destek verdi. Acılı anne gozyaşları icinde oğlunun şehit olmasından dolayı hem acılı hem de gururlu olduğunu soyleyerek, "Yaş 69; şu anda beni alın. Şu anda yaşım 69" dedi.
[h=3]"CANIM FEDA OLSUN HEPSİNE KUZUM"[/h] 20 tane torunu olduğunu soyleyen Gunay, "Zaten uc tanesini Suriye'ye gondermişler. Yurumeye takatim yok, şimdi hemen hazırım. Hemen beni ucağa atın goturun. Canım feda olsun hepsine kuzum. 8 seneden beri ben o acıları cekiyorum. Mesut'um benim 10'uncu cocuğumdu. Ama her cocuğun bir sevgisi var. Allah'ım devletimize, milletimize zeval vermesin. Acım cok buyuk, gururum da cok buyuk. Allah'a şukrediyorum yavrum yerinde dinlensin. O layık olduğu yere gitti. Hepinize teşekkur ediyorum, buyuklerin ellerinden, kucuklerin gozlerinden opuyorum. Allah gonlunuzden neyi geciyorsa onu versin kuzum. Allah her şeyi gonlunuzce versin, evlatla terbiye etmesin, hepsini kolunun, kanadının altına alsın" şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA