Samsung, dunyanın en buyuk akıllı telefon ureticisi olsa da yazılım guncellemeleri konusunda en iyi şirket olduğunu soylemek kolay değil. Bunun nedeni ise şirketin Android işletim sistemi uzerine geliştirdiği kendi arayuzlerinin başlı başına bir işletim sistemi ağırlığına sahip olması. Google, Android Oreo ile birlikte sunduğu Project Treble sayesinde ureticileri, tum işletim sistemini sıfırdan optimize etme ve sıfırdan kod yazma derdinden kurtarıyor. Bu da akıllı telefon ureticilerinin daha az kod geliştirme ve kontrol işlemi gercekleştirip yazılım guncellemelerini daha hızlı yayınlaması anlamına geliyor. Gorunuşe gore Project Treble, Samsung’un yazılım guncelleme hızını artırmak icin ilac gibi gelecek. Zira GFXBench veritabanında goruntulenen yeni bir akıllı telefon, Samsung’un Android Pie geliştirme testlerine başladığını gosteriyor. Cihazın ozelliklerine bakarsak bunun Galaxy S9 olduğunu anlamak cok da zor değil. Samsung’un kendi arayuzu olan Samsung Experience, Galaxy markalı akıllı telefonların var olmayan pek cok Android ozelliğine Samsung sayesinde ulaşmasını sağlıyordu. Project Treble, Samsung’un akıllı telefonlarına yeni ozellikler kazandırma calışmalarını yeterince hızlandırırsa Samsung, birkac ay icinde surpriz bir yukseltme yayınlayabilir.
Kaynak: Webtekno __________________