Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yonetimi Başkanlığı'ndan (AFAD)'dan yapılan acıklamada Antalya'da saat 17.21'de merkez ussu Akdeniz Doğu Baseni olan 6,0 buyukluğunde sarsıntı yaşandığı kaydedildi.

Boğazici Universitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitusu 6.0 buyukluğundeki depremin merkezini Antalya Korfezi’nin doğusu olarak acıkladı.

KIBRIS DA HİSSETTİ
Deniz tabanının 11 kilometre derinliğinde ve sahile 100 kilometre mesafedeki deprem Kıbrıs, Adana, Mersin, Hatay, Karaman, Muğla, Konya ve Isparta’dan da hissedildi. Depremin ardından telefon hatlarındaki yoğunluk nedeniyle bir sure haberleşme aksadı, internet bağlantısı kesildi.

Antalya Valisi Sabahattin Ozturk deprem sonrası şunları soyledi. "Ben de cok hissettim. Elimize ulaşan bir hasar bilgisi yok. Makam odada calışıyordum, cok hissettim. 2. katta bu kadar hissettiysem yuksek apartmanlarda daha cok hissedilmiştir. Uzun surdu, sure veremiyorum ama uzun surdu. Antalya 2. derecede deprem bolgesi olarak belirlendi. Ancak eskiye dair binalarımızın gozden gecirilmesi lazım. Herkesin tedbirler alması gerekiyor."

Kaynak