TURSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, goreve geldikleri gunden bu yana 189 icra takibi ile karşı karşıya kaldıklarını ama yılmayarak kurumu ticaretten uzak tuttuklarını soyledi.

TURSAB Yonetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya ve TURSAB Yonetim Kurulu Heyeti, Marmaris bolgesinde faaliyet gosteren seyahat acenteleriyle bir toplantı gercekleştirdi. Gecede Firuz Bağlıkaya, turizm gundeminin en merak edilen konularının başında gelen yeni yasa calışmasıyla ilgili guncel durumdan da soz etti.

''189 icra takibi ile karşı karşıya kaldık''
Secildikleri gunden bugune kadar yapılan icraatlar hakkında bilgi veren Bağlıkaya, “Geldiğimiz gunden bu yana finansal yapımızı duzeltmek icin calışmalara başladık. Tam 189 icra takibi ile karşı karşıya kaldık ama yılmayarak TURSAB’ı ticarete surukleyen zihniyete dur dedik. Gecmiş doneme ait 13,9 milyon liranın uzerinde borcu kapattık. 78 kişilik denetim ekibi kurarak 2017 senesinde 3240 olan denetim sayısını 81 ilde 41 bin 199’a cıkardık. Ulkemizi Berlin, Londra, Moskova, Ukrayna, Dubai gibi dunyanın en onemli turizm fuarlarında temsil ettik ve dijitalleşen dunyaya ayak uydurmak icin Turizm Sektoru Dijitalleşme Yol Haritası Raporu’nu yayınladık” dedi.

''O şan, o şeref ona yakışır''
Yasayla ilgili de acıklama yapan Bağlıkaya;, “Geceli gunduzlu yapmış olduğumuz yasa calışmamızı 3 ay once Bakanımıza teslim ettik. Sektorumuzun ve meslektaşlarımız olan siz seyahat acentalarının tum sorunlarını yeni yasamız cozecek. Dolayısıyla bu yasanın cıkması da turizmin icinden gelen Bakanımıza yakışır duşuncesindeyim. Bakanımız soz verdiği gibi yasamızı cıkartırsa o şan, o şeref ona yakışır” ifadelerini kullandı.

turizmguncel