Rezervasyonunu iptal eden Arap turiste kufur edip saldıran Trabzonlu M.A., olaya ilişkin acıklamalarda bulundu. Dil bildiği icin olay yerine tarafları sakinleştirmek icin gittiğini savunan M.A., rezervasyonunu iptal eden Arap turisti sucladı.

Trabzon'da Arap turiste yapılan saldırıya ilişkin yeni bilgiler geliyor. Olayın baş kahramanı M.A. isimli şahıs, tartışmayı Aeap turistin alevlendirdiğini savundu.

REZERVASYONUNU İPTAL ETTİĞİ APARTA YENİDEN GELDİ

61saat.com'un haberine gore, Trabzon’da bir apart otele 10 gunluk rezervasyon yaptıran, ancak otele giriş yapacağı gun ''cocuklarım hasta'' deyip İstanbul'a gideceğini belirten ve rezervasyonunu iptal eden Suudi Arabistanlı Abu İbrahim isimli turistin yolu aynı apartla yeniden kesişti.

Haberde, konuya ilişkin şu detaylara yer verildi:

REZERVASYON İPTAL ETTİĞİ OTELDEN YİNE ODA İSTEDİ

İstanbul’a gitmeyen ve Trabzon’da kalacak yer arayan Abu İbrahim’in rehberleri Arabistanlı turisti ‘Rezervasyonu iptal edilen’ otelin yetkililerine yonlendirdi. Ancak bu yonlendirme tartışmanın da fitilini ateşleyen nokta oldu. Yaşanan tartışmayı dil bildiğinden dolayı yatıştırmak icin bolgeye giden M.A. ise olayın başkahramanı oldu.

YATIŞTIRMAK İCİN BOLGEYE GİTTİ

Arap turist ve işletmeci arasında yaşanan tartışmayı yatıştırmak icin bolgeye gittiğini kaydeden M.A., “Apart işletmecisi ile Arap turist arasında rezervasyon iptalinden dolayı cıkan tartışmayı sakinleştirmek icin oraya gittim. Dil bildiğimden dolayı da Arap ile iletişimi ben sağlamak zorunda kaldım. O da beni direkt muhatap gorunce, benle tartışmaya başladı. Ben olayı kısmi olarak bildiğim Arapcam ve İngilizcem ile anlatmaya calıştıkca o daha da gerginleşti sanki kişisel bir tartışmaya donuştu” dedi.

ELİNE BİR ŞEYLER GECİRİP ATMA CABASINDA OLDU

M.A., sozlerine şu şekilde devam etti: “Kendisi sesini yukseltip, tahrik eden bir tavır gosterince, ailem ile birlikte orada olduğum icin sesi duyan kayıncom arabadan cıkıp yanımıza geldi. İlk etapta kayıncomu sakinleştirdim. Fakat arabanın icinde oturan Arap turist bu durumu yanlış anlayınca cok daha ofkelendi. Eline bir şeyler geciştirip atma cabasında bulundu. Akabinde, bizim bu tavırlarımızı cep telefonu ile kaydetmeye başladı. Bende bu kaydı gorunce cok daha hiddetlendim. Soylemleri ve el hareketleri ile yaptığı tahrikler, beni daha da kızdırdı. Yapmaman gereken, yanlış hareketler yaptım”

OLAYDA DARP YOK

Olayda her hangi bir şekilde darp meydana gelmediğinin altını cizen M.A., “Telefonu almak icin hamlede bulundum. Bunu, ‘Vurmak, ya da kafa atmak tabirinde’’ kullanan bir cok yayın organı oldu. Oncelikle bunu bilmelerini isterim. Olayda vurmak veya darp etmek kesinlikle yok. Sadece sozlu bir tartışma var. Kendisinden de beni boyle yanlış anladığı icin ozur dilerim. Olaydan 5-10 dakika icinde kendilerine ulaşmaya calıştım. Durumu anlatır mahiyette bir mesaj attım. Yaptığım hareketlerin yanlış olduğunu anlatır mahiyette mesaj attım. Okudu veya okumadı bilmiyorum” dedi.

ULAŞMAYA CALIŞTIM

Arap turiste ulaşmaya calıştığını kaydeden M.A., “O akşam kendisinin konakladığı otele ulaşmaya calıştım ve konakladığı otele Ozur dilemek icin gittim. Olayın tazeliğinden oturu benimle goruşmek istememiş olabilir. Orada ki yoneticilere durumu anlattım. Fakat onların da cabalarına rağmen, bir araya gelemedik. Yanlış anlaşılma ve yapmış olduğum fevri hareketten oturu tum kamuoyundan ozur dilerim. Keşke uzlaşma zemininde bunu halledebilseydik... Bu surecte yakın dostlarım dışında, benim yanımda ve etrafımda cok insan goremedim. Aynı sorunu ben Arabistan’da yaşasaydım acaba bu şekilde mi olurdu?” ifadelerini kullandı.

TurizmGuncel