Garanti kelimesine teknolojik urunler satın alanlar daha fazla onem veriyor. Seri uretimde yaşanabilecek sorunlar veya cihazı satın aldıktan sonra başına gelebilecek herhangi bir olay, garanti kavramını onemli hale getiriyor. Bir başka husus olan ikinci el piyasasında ise satın alınan teknolojik urunlerin garantilerinin devam edip etmediğini doğru bir şekilde oğrenmek, sancılı bir surec olabiliyor. Apple, bu sureci daha basit hale getirerek, iPhone garanti sorgulama hizmeti ile karşımıza cıkıyor. Biz de bu haberimizde; Apple’ın sitesi uzerinden iPhone garanti durumu sorgulama işleminin nasıl yapılacağını, iPhone teknik destek suresini ve AppleCare koruma planı icin iPhone'un uygun olup olmadığını nasıl oğrenebileceğinizi anlatıyoruz. iPhone garanti sorgulama işlemi nasıl yapılır? 1. Adım: Apple’ın kapsamı denetle sayfasını buraya tıklayarak acın. 2. Adım: Acılan sayfada; “Donanımınızın seri numarasını girin” bolumu ve “Lutfen kodu girin” bolumleri yer alacak. Donanımınızın seri numarasını girin bolumune iPhone’un seri numarasını, kodu girin bolumune ise ekranda beliren kodu girin. iPhone seri numarası nasıl bulunur? iPhone’un seri numarasını; Ayarlar>Genel>Hakkında bolumundeki “Seri numarası” kısmından oğrenebilirsiniz. 3. Adım: Kutucuklara gerekli bilgileri girdikten sonra iPhone garanti durumu hakkında bilgiler Turkce olarak sizleri karşılayacak. Bu bolumde; gecerli satın alma tarihi, telefonla teknik destek suresi, onarım ve servis kapsamı ve AppleCare koruma planı icin uygunluk bilgileri yer alıyor. 4. Adım: Onarım ve Servis Kapsamı seceneğinin altında “Tahmini Son Kullanma Tarihi” bolumu yer alıyor. Buradan iPhone’un ne zamana kadar garantisinin olduğunu oğrenebilirsiniz.