Apple’ın urunlerini ureten Foxconn, Hindistan’a 10 milyar dolarlık bir iPhone uretim fabrikası kuruyor. Dunya akıllı telefon piyasasının kalbi Cin’den yavaş yavaş Hindistan’a geciyor. Ulkeye olan ilgisini yeni bir gelişmeyle duyuran Apple, burada devasa bir uretim fabrikası kuracak. Hindistan’ın Maharaşta bolgesinde, 1200 donum arazi uzerine kurulacak fabrikanın maliyeti ise 10 milyar dolar civarında olacak. 2020 yılına kadar 10’dan fazla fabrika kurmayı hedefleyen Apple, bir de Haydabarad şehrinde geliştirme merkezi acmak istiyor. Bu yıl icerisinde tamamlanması planlanan geliştirme merkezinin 25 milyon dolara mal olacağı ve 150’den fazla calışanı bunyesinde barındıracağı belirtiliyor. Tim Cook, daha once katıldığı bir soyleşide Hindistan pazarının buyumekte olduğunu fakat ekonomik koşulların pek elverişli olmamasından dolayı sıkıntı yaşayabileceğini belirtmişti. Aradan cok fazla zaman gecmeden boyle bir hamlenin gelmesi acıkcası beni biraz şaşırttı. Apple, sanıyorum ki fabrikaların uretileceği zamana kadar Hindistan’daki alım gucunun daha artacağını duşunuyor. Kaynak : Webtekno. __________________