İlk defa İPhone kullanıcısıyım.Bir kac sorum var
IOS & iPhone & MacBook & iMac0 Mesaj
●47 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- İlk defa İPhone kullanıcısıyım.Bir kac sorum var
-
11-10-2019, 14:04:26Kayıtlı Üyeİlk defa İPhone aldım ve bir kac sorum var.Telefon 5s ve İOS 7.1.2 Aslında biraz uzun oldu ama yardımcı olursanız sevinirim 1-AppStore da bazı oyunların uzerinde "uygulama ici satın alma" yazıyor.Bu ne anlama geliyor? 2-Safariye yazdığım adresler once Google da cıkıyor.Sonra o siteye giriyorum.Bunun direk giriş bir yontemi yok mu? 3-Gezdiğim internet sayfalarında reklamlar cıkıyor bazen.bunları nasıl engellerim? 4-Ayarlar-Fotoğraf ve Kamera ayarlarında "Izgara" denen şey nedir? Ben de bu ozellik acık. 5-Telefona girdiğim acılış parolası ile SİM kilitlendiğinde actığım parola farklı.İkisini aynı parolaya nasıl ayarlayabilirim? 6-Telefonu uyku modundan cıkarıyorum ve sağa kaydırıyorum.Sonra benden parola istiyor.Bu parolayı nasıl kaldırabilirm?Habire parola girmekten sıkıldım. 7-Kamera ile cektiğim bazı resimlerin uzerinde HDR yazıyor bazılarında yazmıyor.Bu nedir? 8-Telefon acılırken Touch İD sorsun dedim ama hala parola ile giriyorum.Nasıl ayarlarım?(Touch ID kayıtlı) 9-Telefonumda ki rehber-kişiler kısmında adım kayıtlı ama ben kaydetmedim.Silemiyorum da adımı?Facebook-Doğum gunu - Hotmail adresim filan var.Nedir bu? 10-Telefona muzik-uygulama yuklemek icin sadece telefonun Appstore-İtunes mağazasını mı kullanmak gerek?Yani bunu lightning kablosu ile PC ye bağlayarak uygulama-muzik yukleyemezmiyiz Appstore-İtunes dan? 11-Bu telefona virus gibi bir şeyin bulaşması mumkun mu?Bulaşırsa nasıl yok ederiz? 12-Telefonu her acıp kapadığımda SİM kilitleniyor.Bu normal mi değil mi?Değilse nasıl engelleriz? 13-Telefonun uyku moduna girmesini nasıl engellerim? Uyku moduna girmeden telefon kilitlensin istiyorum.Yani telefonu elime aldığımda sadece sağa kaydırıp telefonu acmak istiyorum. 14-İTunes bir kac gundur calışmıyor.Arama yapamıyorum.İTunes a girince ortada donen bir cark var ve yukleniyor yazısı cıkıyor.2 dakika sonra " istek zamanaşımına uğradı" diyerek uyarı veriyor .AppStore da boyle bir durum yok.İnternette de sorun yok 15-Telefonuma 2 gun once yazılım guncelleme bildirisi geldi ve ayarlar simgesinin yanında "1" rakamı duruyor. Bu rakamı bir turlu kaldıramadım. Ne yapmam lazım? 16- Whatsapp gibi uygulamalar cok veri yer mi?Mesela 30 dakika ya da 1 saat yazışmada ortalama kac KB-MB gider? __________________