iPhone'u Ben İcat Ettim Diyen Adam Apple'a 10 Milyar Dolarlık Dava Actı!
IOS & iPhone & MacBook & iMac0 Mesaj
●57 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Mobil Cihazlar Forumu
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- iPhone'u Ben İcat Ettim Diyen Adam Apple'a 10 Milyar Dolarlık Dava Actı!
-
11-10-2019, 13:59:23Kayıtlı ÜyeFloridalı bir adam 1992 yılında iPhone'u kendisinin icad ettiğini one surerek Apple'a 10 milyon dolarlık bir dava actı. Adamın iddialarına birlikte goz atalım... Birleşik Devletler’in Florida kentinde yaşayan Thomass Ross adlı bir adam Steve Jobs’tan 15 yıl once iPhone’u icad ettiğini savunuyor. İlk iPhone 2007 yılının Haziran ayında tanıtılmıştı ancak Ross’un iddialarına gore Apple bu tasarımı kendisinin 1992 yılında tasarladığı ve patentlediği bir cihazdan caldı. 1992'de Tasarlanan Cihazın Ozellikleri Thomas Ross’un cizimlerindeki urunun iPhone ile pek ilgisi olduğunu soylemek zor ancak donemine gore oldukca ilerici bir tasarım diyebiliriz. Hatta cihazda yer verilmesi icin not duşulen bazı bileşenler şahsen beni oldukca şaşırttı. Şarj edilebilir pil, hem QWERTY hem numarik klavye, opsiyonel hucresel telefon anteni, guneş enerjisi paneli, modem gibi donemine gore oldukca ilerici tercihlerin cihazda yer aldığını goruyoruz. Yazılım kısmı ise tam bir fiyasko; MS-DOS 5.0 tercih edilmiş cunku o tarihte henuz bile yok. Apple'dan Talebi Ne? Ross’un iddiası mahkemede ne kadar kabul gorur bilemiyoruz ama Apple’dan isteği hic de azımsanacak gibi değil. 10 milyar dolar tazminatın yanında iPhone satışlarından yuzde 1.5 pay isteyen Thomas Ross teknoloji dunyasını gulumsetmeyi başardı. Kendisine iyi şanslar diliyoruz! Kaynak : Webtekno. __________________