Apple sağlık alanına buyuk onem veriyor ve devamlı olarak yaptığı yeni yatırımlarla birlikte sağlık takibini bir adım daha oteye taşıyor. Cupertinolu şirketin bunyesine kattığı yeni firma ile birlikte Apple’ın uyku takibi konusunda da onemli adımlar atması bekleniyor. Beddit isimli şirket, kendi internet sitesi uzerinden yaptığı acıklamayla Apple tarafından satın alındığını doğrulamış durumda. Bu acıklamada Apple’ın Beddit’i bunyesine kattığı ve bundan boyle uyku verilerinin Apple’ın gizlilik politikaları doğrultusunda toplanacağı ve kullanılacağı belirtiliyor. Beddit’in geliştirdiği uyku takip cihazları yatağın belirli bir bolumune yerleştirilerek kullanılıyor. Detaylı uyku analizi yapabilen bu cihaz, verileri iPhone ve Apple Watch’ta bulunan uygulamasına gonderiyor. Ayrıca bu veriler Apple’ın sağlık uygulamasında da kendisine yer buluyor. Apple’ın Beddit ile birlikte ne yapmayı planladığı konusunda henuz net bir bilgi bulunmuyor. Fakat iOS 10 ile birlikte saat uygulamasını yenileyen ve uyku alışkanlıklarını duzenleyen bir ozelliği kullanıma sunan Apple’ın bu ozelliği daha da geliştirebileceği duşunuluyor. Ayrıca Apple’ın gelişmiş uyku takibi ozelliğini iPhone veya Apple Watch’un icerisinde sunabileceği de ileri suruluyor. Eğer bu şekilde bir yenilik yapılırsa hicbir aksesuara ihtiyac duymadan iPhone ile gelişmiş bir uyku analizi yapabileceği soyleniyor. Apple’ın nasıl bir adım atacağını bekleyip goreceğiz. Kaynak
- ReadBull.net
- Mobil Cihazlar Forumu
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- Apple’dan uyku takibi konusunda buyuk adım