Antalya’nın Kemer İlcesi’nde 4 yıldızlı bir otelin mutfak bolumunde sabah saatlerinde yangın cıktı. Yaklaşık 400 tatilcinin bulunduğu belirtilen oteldeki yangında 2’si otel personeli 13 kişi dumandan etkilendi.

Muşteriler otelin yangın sondurme sisteminin calışmadığını, yangın merdivenlerinin kapılarının da kilitli olduğunu one surdu. Kemer’e bağlı Goynuk Mahallesi’ndeki oteller bolgesinde bulunan 4 yıldızlı Eldar Resort Otel’in mutfak bolumunde kahvaltı sırasında yangın cıktı. Saat 08.30 sıralarında başlayan yangına ilk mudahaleyi otel personeli yaparken, itfaiyeden de yardım istendi. Olay yerine Antalya Buyukşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri sevk edildi.
13 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ
Kısa surede gelen itfaiye ekipleri yangına mudahale ederek, buyumeden sondurdu. Yangına mudahale eden 2 otel personelinin yanı sıra 3’u Rus toplam 11 turist dumandan etkilendi. Otele gelen sağlık ekipleri tarafından mudahale edilen kişilerden bazıları hastaneye sevk edildi. Yangın sırasında panikleyen bazı tatilcilerin balkonlardan inmeye calıştığı belirtildi. Bazı turistler otelin yangın sisteminin calışmadığını ve yangın merdivenlerinin kapılarının kilitli olduğunu one surdu.
‘KURTARILAMAYAN, İNEMEYENLER VARDI’
Eşi ve cocuklarıyla İstanbul’dan otele tatile gelen Omer Karaman, “Dışarı cıktığımızda sol taraftaki blokların ust taraftaki ucunden duman geliyordu. Yoğun duman geliyordu ama acık alev yoktu. Kurtarılamayan, inemeyenler vardı. O sırada itfaiye geldi, onları tahliye ettiler. Daha sonra ben su almak icin aşağı indim, duman restorandan cıkıyordu. Yaralı gormedik. Bir cocuğun iceride kalmasıyla ilgili panik vardı. Onu da cıkardılar sanırım” dedi.

‘KORİDORU TAMAMEN DUMAN SARMIŞTI’
İstanbul’dan tatile gelen Mehmet Acıkalın, “Sabah 08.30 sıralarında kahvaltıya indim. Bu sırada aşağıdan bir ses duydum ve insanların koşuşturmasını gordum. Yangın olduğunu tahmin ettim. Eşim ve kucuk cocuğumu dışarı cıkardım ama yukarıda kayınbabam, kayınvalidem ve kızım yatıyordu, 4’uncu katta. 4’uncu kata onları almaya gittiğim sırada koridorda onumu goremedim. Yani tamamen koridoru duman sarmıştı.
Yapabileceğim tek şey feryattı, oteldekileri uyarmaktı. Ben de otelin ana bolumune gidip ‘yangın var, cocuklarımı kurtarın’ diye bağırdım. Bundan sonra butun alanı duman kapladı. Sonrasında da itfaiye gelerek diğer arkadaşları kurtardı. Mahsur kalanların bir kısmı ipler bağlanarak aşağı sarkıtıldı, bir kısmı kendi imkanlarıyla diğer balkonlardan indi” diye konuştu.

‘YANGIN SİSTEMİ CALIŞMIYORDU’
Tatilcilerden İlker Akkaya, şunları anlattı:”Kuzenlerimle birlikte tatile geldim. İstanbul itfaiyesinde calışıyorum. Kahvaltı sırasında mutfak bolumunde ufak bir yangın cıktı, mudahale etmeye calıştılar. Mudahale yetersiz kalınca etrafı duman sarmaya başladı. Havalandırma boşluğundan direkt katlara verdi. İlk 3 kattakiler kendilerini tahliye ettiler ama 4’uncu katta mahsur kalanlar oldu. Atlamaya calıştı kimileri, biz mudahale ettik, atlamadılar. En son itfaiye gelince tek tek katları, butun odaları dolaştık. Allah’a cok şukur hicbir şey yok, yaralı, olen yok. Bu yuzden sevincliyiz. Ama yangın sistemi calışmıyordu otelin. Dedektorler calışmıyor. Yangın merdiveni kilitliydi, mahsur kaldılar.”
“YANGIN MERDİVENİ KİLİTLİ”
Abdullah Baltacı da “Eşim ve cocuğumla geldim. Bu otel duşunduğumuz gibi bir otel değil. Hicbir sistemi calışmıyor. Yangın dedektoru calışmıyor. Yangın merdiveni kilitli. İnsanlar cığlık cığlığa. Hicbir şeyi yok otelin, neyini soyleyeyim yani. Yangın anında dedektor, alarm bile calmadı” dedi. (DHA)