Arkadaşlar acılış dediler Apple Store dediler Turkiyede ilk dediler ben de dedim ki ben gitmicem de kim gidicek Evet gittik gezdik gorduk ve sizler icin gidemeyenler icin kendi goruşlerimizi ve goruntulerimizi paylaşalım dedik. İlk olarak Zorlu AVM ye otoparktan giriş yaptık, ve AVM icine girer girmez bariz şekilde Apple Store "Ben Buradayım" diyor. İlk fotoğrafımızı cekip kapıya yoneliyoruz ancak alt kattan giriş yok Biz de ust kata yoneliyoruz ve ust kata cıktığımızda Store'a daha yakın olduğumuzdan iki fotoğraf daha alıp girişe yoneliyoruz. Geldik girişe... Once havalanındaki pasaport sıraları gibi zikzaklı bir yoldan geciyoruz. Dikkatinizi cektimi bilmiyorum girişte yaklaşık 15 civarı "Guvenlik Gorevlisi" bekliyor. Sebebini bilemiyorum ama cok gereksiz buluyorum. Kapıdan girerken de guvenlik gorevlilerinden biri elinde bir sayac kac kişi girdiğini sayıyor. Girerken ben de sordum kac kişi oldu diye 4 bin i anladım gerisini anlayamadım. Akşam 5 civarı gitmiştim Ve icerideyiz... Girişi 2. kattan yapıyoruz. 2. katta apple urunleri yani iPhone'lar iPad'ler iPod'lar ceşit ceşit her taraf kaynıyor. Birine bakarken gozumuz diğerine takılıyor... Dekor, yerleşim, sunum herşey şahane. Tam da Apple'a yakışır bicimde. Neredeyse tum masaların uzerinde iPad var. Cunku bir urunun tanıtımı, videosu ve genel ozellikleri ile birlikte iPadlerde sunuluyor. Yani diğer mağazalardaki gibi "Kağıt, Karton, Led Panel, vs " gibi değil 2. katta kafamızı yukarı kaldırdığımızda dışarıya doğru cıkıntılı tavanı goruyoruz hepiniz biliyorsunuz zaten, bilmeyenler icin bir de icerden goruntu aldım. Alt kata iniyoruz... Kare şeklindeki yapının 2 tarafında da merdiven var biz sağdakini tercih ediyoruz. Merdivenler kalın buzlu camdan yapılmış muthiş estetik duruyor Alt kattayız. Bu kat tamamen aksesuar bolumu. Apple ın kendi aksesuarlarından tutun bircoğu turkiyede direkt satışı olmayan urunlere kadar burada mevcut. Bu resimde ipad ve McBook aksesuarları vs. urunler var. Burada genel olarak iPhone kılıfları ve aksesuarları var. Kulaklık reyonunun incisi beats ' leri esgecemiyoruz Hatta kendimi tutamayıp bir adet satın alıyorum Turkiyenin ilk Apple Store ' una gelip birşey almadan gitmek pek iyi olmazdı Hem de işleyiş şeklini oğrenmiş oluruz Urunu aldık kasaya geldik odemeyi kredi kartı ile yapacağız. Evet yanlış gormediniz, calışanlar ellerindeki iPhone'lara taktıkları bir cihaz ile barkod taraması yapıp kredi kartı operasyonlarını cep telefonları ile gercekleştiriyorlar. Yine Apple devine yakışır bir haraket. Gezdik gorduk alışveriş yaptık. Birkac urun aldık ama onları birazdan konuşalım. Cıkarken de bir fotoğraf alıp dışarıya yani Apple Store un ustundeki cıkıntıya doğru yol alıyoruz. Zorlu Center'dan bir goruntu, Apple Store' un tavanına doğru. Apple'a Yukardan bakıyoruz Apple Store olan gezimizi tamamladık. Genel olarak soylenecek birkacşey daha var onları da eklemeden gecemeyeceğim. Guvenlik olayı bayağı bir abartılmış. Sadece Apple Store'un catısındaki camlarının yanındaki kaldırıma insan oturmasın diye bekleyen 5 adet guvenlik gorevlisi vardı. Yine aynı şekilde girişte yan yana dizilmiş dubalar gibi 20 uzerinde guvenlik gorevlisi cıkışta da yine 10 civarı guvenlik gorevlisi vardı. Bağımsız bolgelerde Apple cevresindeki guvenlik gorevlileri ile birlikte ortalama 60-70 arası guvenlik gorevlisi vardı. Guvenlik gorevlilerinden birine neden bu kadar cok gorevli var diye sorduğumda tatmin edici bir cevap alamadım. Acılış sebebi ile, aslında gereksiz, daha fazla vardı bu az hali gibi cevaplar aldım. Anlaşılar Amerikalılar Turklerden bayağı cekinmiş İcerideki eleman sayısı toplam muşteri sayısının yarısı kadardı aşağı yukarı.Mavi T-Shirt' lu arkadaşlar tamamı calışan elemanlardı. Eleman konusunda cok geniş bir kadroya sahipler. 2 muşteriye bir eleman duşuyor gibi bir durum soz konusu. Bireysel eğitim, toplu eğitim, Apple cihazını ozelleştirme gibi urunlerin eğitimlerinin verildiği masalar vardı. Bu da Apple ın ne kadar hassas olduğunun kanıtıdır. Gelelim urunlere. Urunleri aldık ve yine apple a ozgu bir tasarımla yapılmış şık bir taşıma cantası. Neler aldık ? Apple Desk Dock, iPhone 5S Suit Case, beats by dr. dre. urbeats. isimli urunleri aldık. Kutu ici Okuyan Herkese Teşekkurler.
- ReadBull.net
- Mobil Cihazlar Forumu
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- Apple Store Acıldı İlk Ziyaretten Bireysel İzlenimler ve Kareler