Bu hafta Apple, geliştiriciler konferansı WWDC 2017’de iOS 11’i gorucuye cıkardı. Son surumun en kullanışlı ozelliklerinden birisi de ekran kaydetme ozelliği olarak goze carpıyor. Bu her ne kadar hoş karşılansa da insanlar gizlilik ihlallerinden korkuyorlar ve sosyal medyada konuyla ilgili bircok tepki yer almaya başladı. iOS 11’den onceki butun mobil işletim sistemlerinde ekran kaydetmek tam bir kabustu. App Store’dan indirdiğiniz uygulamaların kalitesi tartışılıyordu ve Apple bir turlu ekran kaydetme desteğini sunmuyordu. Hatta bu iş icin cıkan iOS uygulamalarının kaliteli olanları ise ucretliydi. Ancak Apple yeni surumuyle tum cilelere bir nokta koydu ve işletim sistemine gomulu ekran kaydetme ozelliğinin Eylul ayındaki guncellemeyle beraber kullanıcılara sunulacağını acıkladı. Genel anlamda bircok Apple kullanıcısı, iOS 11’in acıklanan ozelliklerinden fazlasıyla memnun. Hatta bircok Android kullanıcısına, iOS 11 ile beraber Apple’a gecmeyi duşundurecek bir adım atıldı. iOS 11'deki bu ozelliğin şoyle calışıyor: Ekran Kaydetme Ozelliğine Sosyal Medyadan Tepkiler Geliyor: Eğer standart bir iPhone ya da iPAd kullanıcısıysanız, ekranınızda nelerin donduğunu kaydetmekle cok işiniz olmaz. Temel olarak iOS’u tam anlamıyla tanımayan yakınlarımıza yardımcı olmak icin belki de yılda 2-3 defa ancak kullanırız. Bunun icin ucuncu yazılımlar aslında yeterli. Ancak Apple’ın boyle bir ozelliği işletim sistemine gommesi, ozellikle işi gucu olmayan bircok kullanıcıyı da etkileyecektir. Sosyal medyadan gelen tepkilerin odak noktası ise işte tam da burası. Bir FaceTime goruşmeniz, tum videolarınız, galerileriniz telefonunuzun aklınıza gelebilecek her koşesi kaydedilebilir olacak. Hatta sosyal ilişkilerin zedeleneceğini duşunen insanlar da bulunuyor. İşte o haklı tepkilerden bir kacı: “Butun ilişkilerin yok oluşunu ve ortalığı karıştıran kavgaların cıkışını beklerken ben…” “Ekran goruntusu ile belgelemenin yeni seviyesi, butun Snapchat DM’leri acığa cıkacak” “Bu ozellik kulturu tamamen yeni bir duzeye cıkartıyor” “Bu sonun başlangıcıdır. Kanıtlar kağıtlardan videolara gececek, tekrar ediyorum: Kimse guvende değil!” “İnsanlar artık FaceTime cağrılarını kaydedecekler” http://www.webtekno.com/ios-11-in-ku...gi-h29911.html __________________