iPhone 8’in kamerasında yer olması beklenen bir ozelliğin yeri gittikce sağlamlaşıyor. Cok sayıda rapora gore iPhone 8’in 3 boyutlu algılama yeteneğine sahip devrim yaratacak bir kamera ile gelmesi bekleniyor. Yeni kameranın biyometrik doğrulama, fotoğraf, oyun ve artırılmış gerceklik gibi konularda bircok sorumluluk ustleneceği duşunuluyor. Barron’s dergisinin yeni haberine gore tedarikcilerden yapılan doğrulamalar iPhone 8’in kamera oyununa bir seviye atlatacağını gosterir nitelikte. Ozellikle BlueFin Research Partners’ın muşterilerine yaptığı bir sunum, Apple’ın iPhone 8’in kamerası icin calışmayı sectiği ortaklardan bahsederken 3D sensorler icin sectiği ortağın Lumentum olduğu uzerine vurgu yapıyor. Sunumdan sızan bir paragraf ise şu şekilde: “28 Nisan ve 24 Mayıs’ta yaptığımız Apple toplantılarının ardından, bu alanda onemli adımlar atıldığını gorduk. Bize gore, Lumentum hem duşuk hem de yuksek teknolojili cozumler icin siparişler aldı. Finisar da yuksek teknolojili siparişleri garantilemiş gorunuyor, ancak burada son secimin Lumentum olacağından neredeyse eminiz. Viavi ise tasarımın katmanlarıyla ilgili bir siparişte tek secenek gibi gorunuyor.” Biraz kafa karıştırıcı gibi gorunen bu paragrafı yorumlamak gerekirse; araştırma şirketi tedarikcilerle yapılan anlaşmaları takip ederek elde ettiği ipuclarını birleştirerek, iPhone 8’in oldukca gelişmiş bir yuz tanıma teknolojisine sahip olacağını doğrulamanın peşinde. Apple, bu senenin başında sofistike yuz tanıma teknolojileri ureten RealFace isimli bir İsrail şirketini satın almıştı. Soylenene gore RealFace’in yuz tanıma teknolojisi o kadar doğru ve guvenli calışıyor ki, anında biyometrik doğrulama yapabilecek kapasiteye sahip. Teknolojinin şimdisinde ise Samsung gibi şirketlerin kullandıkları yuz tanıma yazılımları 2 boyutlu bir teknoloji ile calışıyorlar. Butun bu ayrıntılar birleştiğinde ulaşılan sonuc ise iPhone 8’in tum rakiplerinin aksine daha fazla doğruluk ve guvenlik sağlayacak olan 3 boyutlu bir teknolojiyi barındıracak olması. Son olarak, BlueFin’in sunumuna gore iPhone 8’in “kablosuz şarj” teknolojisi icin tedarikcisi Broadcom olacak. http://www.log.com.tr/iphone-8in-kam...eni-dogrulama __________________