iPhone 8’le ilgili olarak son zamanlarda cok ilginc gelişmeler yaşanıyor. Yepyeni bir tasarım ve gelişmişm ozelliklerle gelmesi beklenen iPhone 8’in şu sıralar bazı sorunlar yaşadığı biliniyor. Apple’ın kablosuz şarj ve 3D goruntu algılama teknolojilerini yetiştirmekte sorun yaşadığı ve Apple kampusunde bir panik havasının hakim olduğu soyleniyor. Son gelen bilgilerse iPhone 8’in cıkışının ertelenebileceği yonunde. Bank of America analisti Merrill Lynch’in gectiğimiz gunlerde Asya’daki tedarik zincirini ziyaret ettiği ve uretim aşamalarını araştırdığı belirtiliyor. Burada uretim aşamasında bazı sorunlar yaşandığını gozlemleyen Lynch, iPhone 8 satışlarının ertelenebileceğini dile getiriyor. Daha net bir rakam vermek gerekirse iPhone 8’in en az 3 veya 4 hafta, yani yaklaşık bir ay kadar gec piyasaya surulebileceği ifade ediliyor. Analist, parmak izi okuyucu ve yeni gelecek olan 3D sensorun uretimiyle ilgili sorunlar yaşandığına dikkat cekiyor. Uretim sorunlarının toplam uretilecek ve sevk edilecek iPhone sayısına da etki edeceği belirtiliyor. Buna gore yıl icerisinde yalnızca 11 milyon iPhone’un uretilme ihtimali bulunuyor. Bu rakam cok az olduğu icin bazı ulkelerde cihazın stok sıkıntısı cekebileceği duşunuluyor. Apple gercekten de cıkış takvimini ıskalayacak mı yoksa bu sorunların ustesinden kısa surede gelebilecek mi bunu hep birlikte goreceğiz. Kaynak
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- iPhone 8’in cıkış tarihini merakla bekleyenlere kotu haber