Apple'ın mobil odeme hizmeti Turkiye'de kullanmak mumkun mu? Gorunuşe gore evet, mumkun. Bu adımları izleyerek siz de Apple Pay'i ulkemizde kullanabilirsiniz. Apple'ın mobil odeme hizmeti Apple Pay henuz cok yeni. Bu yuzden dunyanın genelinde bu hizmet kullanılamıyor. Bu bolgelerden birisi de ulkemiz. Ancak bir yolunu bulup bu hizmeti ulkemizde kullanmak mumkun mu acaba? Bu konuda bir suredir uğraşan Caner Bozkurt bunun bir yolunu bulmuş ve bunu detaylı bir şekilde anlatmış. Hemen aşağıda Caner Bozkurt'un kendi anlatımıyla ulkemizde Apple Pay'in nasıl kullanılabileceğini oğrenebilirsiniz. Apple Pay, Avrupa'ya geliyor. Peki ya Turkiye? Bu konuyla ilgili merak ettiklerinizi de bu başlık altından sorabilirsiniz. Apple Pay ulkemizde nasıl kullanılır? "Apple Pay bircok ulkede kullanılmaya başlamış olsa da henuz Turkiye'de kullanılabilir durumda değil. Bugun bir arkadaşımın Bank of America'ya ait kredi kartını Apple Pay ile Turkiye'de kullanabildiğini gorunce acaba bizde bir şekilde kullanabilir miyiz diye araştırmaya başladım. Oncelikle iPhone'umun bolge ayarını Amerika yaparak Apple Pay'i aktif hale getirdim ve arkadaşımdan Bank of America kredi kartından benim icin bir sanal kart yaratmasını rica ettim. Eğer sanal kartı Apple Pay'e ekleyip kullanabilseydim yaptığım harcamaları arkadaşıma odeyerek hayatıma devam edecektim Fakat yazdığımdan da anlaşıldığı gibi Apple, Bank of America ile sanal kartlar icin bir anlaşma yapmadığından dolayı kartı eklemeyi başaramadım. Bunun uzerine daha derin bir araştırmaya girip, Apple Pay destekli, herhangi bir yabancı bankadan hesap oluşturmaya gerek kalmadan ucretsiz prepaid kart sunan bir firma olup olmadığını araştırdım ve karşıma Wildcard firmasının boon. isimli uygulaması cıktı. Bu uygulama sanal bir prepaid kart yaratıp, bu karta herhangi bir kredi kartı ya da para transferi ile para yukleyerek Apple Pay uzerinden harcama yapılmasını sağlıyor. Fakat Apple icin kullanım alanı İngiltere ile sınırlı, başka bir ulkeye hizmet vermiyor. Biraz kurcaladıktan sonra uygulamayı iPhone'uma kurup Apple Pay'e ekleyerek harcama yapmayı başardım Gel gelelim bunu nasıl yaptığıma. Aşağıda yapılması gereken adımları teker teker anlattım, sizde aynı adımları takip ederek Iphone 6 ve uzeri modellerde Apple Pay kullanarak harcama yapabilirsiniz. 1- Uygulama yalnızca İngiltere'de kullanılabilir olduğundan uygulamayı yukleyebilmek icin İngiltere'ye ait bir App Store hesabı kullanmamız gerekiyor. Bunun icin yeni bir hesap oluşturabilir ya da mevcut hesabımızı İngiltere olarak guncelleyebiliriz. Ben yeni bir hesap oluşturma yoluna gittim. İnternette farklı ulkeler icin App Store hesabı oluşturma ve guncelleme ile ilgili cok fazla kaynak olduğundan bu konuya girmeyeceğim. Ornek link : http://scblogcu.blogspot.com.tr/2015...li-anlatm.html (Ulke olarak Birleşik Krallıklar secilmesi gerekiyor.) 2- Yeni hesabımızla giriş yaptıktan sonra App Store'dan boon. isimli uygulamayı yukluyoruz. http://www.teknokulis.com/dosyalar/m...sil-kullanilir __________________