Apple’ın bu yıl icinde cıkarması beklenen iPhone 6 ile ilgili dedikodular da yavaş yavaş ortalıkta dolaşmaya başlıyor. Bazı kaynaklar iPhone’un haziranda cıkacağını iddia etse de, bizim de mantıklı bulduğumuz genel kanı, telefonun yine eylul ayında cıkacağı şeklinde. iPhone 6′nın yepyeni bir boyutla gelmesi bekleniyor, bununla birlikte buyuk ekranın calışma prensibinde de değişiklikler olması bekleniyor. Dedikodular iPhone 6′nın cok daha renkli bir ekranla geleceğini işaret ediyor. Business Insider’ın iddiasına gore Apple nispeten yeni bir teknolojiyi yeni amiral gemisi telefonunda kullanmayı hedefleniyor. Şimdiye kadar Apple tarafından patenti alınmış beş teknolojisi bu yeni ekranda kullanılacak teknolojileri işaret ediyor. Ayrıca Nanosys şirketinin CEO’su Jason Hartlove da ilk kuantum noktalı mobil ekran teknolojisinin yıl ortalarında cıkacağını soyluyor. Pekiyi, bu kuantum nokta ekran teknolojisi ne gibi avantajlar sağlayacak? Kuantum noktaları yarı iletkenlerden uretilen nanokristaller olma ozelliğini taşıyor. Nano mertebesindeki boyutlarından dolayı kuantum etkileri yaratıyor. Sonucta da cok ozel ışık frekanslarında, diğer materyallerin beceremediği renkleri uretmeleri ve cok daha doğru gorunen goruntuler sunmaları mumkun oluyor. Amazon Kindle Fire HDX tabletlerinin ekranında kuantum noktaları kullanarak mukemmel renk uretimi yakalamıştı. Ancak kenarlardan ışık sızması gibi bir sorun gozlenmişti. Patentlere gore Apple bu sızmaların onune gecmek icin birtakım calışmalar yurutmuş. Apple CEO’su Tim Cook yakın zamanda Wall Street Journal’a verdiği roportajda ekranın sadece cozunurlukten ibaret olmadığını soylemiş; muşterilerine cozunurluk, netlik, kontrast gibi noktalardan da doğru cozum sunmayı istediklerini kaydetmişti. KAYNAK __________________