iOS 5 ile Test Suruşu(Kablosuz Guncelleme)
IOS & iPhone & MacBook & iMac0 Mesaj
●41 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Mobil Cihazlar Forumu
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- iOS 5 ile Test Suruşu(Kablosuz Guncelleme)
-
11-10-2019, 13:12:17Kayıtlı ÜyeApple dun gece, şu an icin sadece yazılım geliştiricilere sunduğu iOS 5 test surumunun 4. beta surumunu yayınladı. Fakat bu test surumunde ilk defa geliştiricilere, iOS 5′in lansmanında kısaca değinilen OTA (Over The Air) update, yani kablosuz guncellemeyi test imkanı sundu. Ben de dun gece, hic iTunes veya USB kablosu kullanmadan cihazlarıma iOS 5 Beta 4 surumunu sorunsuzca kurunca, hemen sizinle de bu tecrubeyi paylaşayım ve kaldığımız yerden iOS 5 Test Suruşu yazı dizimize devam edeyim istedim http://i0.wp.com/www.iphoneturkey.bi...size=582%2C267 OTA Update (Kablosuz Guncelleme) OS 5 onceki yani mevcut surumlerde kullanıcılar belli işlemler icin bir bilgisayara, USB kablosuna ve iTunes’a ihtiyac duyuyorlar. Apple ise iOS 5 ile bu bağımlılığı ortadan kaldırmayı hedefliyor ve buna da “PC Free” diyor. Apple’ın “PC Free” stratejisinin en onemli parcalarından bir tanesi de iOS yazılım guncellemelerinin havadan yani iTunes gerektirmeden Wi-Fi veya 3G uzerinden yapılabilmesi. OTA Update (Kablosuz Guncelleme) ismindeki bu yeniliğin en onemli ozellikleri de şunlar: -Bir bilgisayar, USB kablosu veya iTunes gerektirmeden iOS guncellemesine (update) imkan vermesi -500-600 MB. arasındaki guncelleme dosyasının tamamını değil de sadece iki surum arasındaki farkı indirerek guncelleme yapması. Bu sayede indirilen guncelleme dosyasının boyutunun cok duşmesi. -Bu guncelleme dosyasının Wi-Fi veya 3G uzerinden indirilmesine imkan vermesi. -Guncelleme işleminin suresinin kısalması. Orneğin ben dun gece iOS 5 Beta 3 surumu yuklu iPhone 4′umdeki “Ayarlar -> Genel -> Yazılım Guncellemesi” bolumune tıklayınca aşağıdaki gibi bir ekran ile karşılaştım. Yukarıdaki ekran goruntusunde olduğu gibi iOS 5 Beta 4 guncellemesi icin indirmem gereken dosyanın boyutu sadece 133MB idi. Eğer ben bu guncellemeyi eskisi gibi iTunes uzerinden yapmak isteseydim indirmem gereken dosya boyutu 786MB. olacaktı. Bu sayede hem 650MB. gibi gayet yuksek bir dosya indirme miktarından tasarruf etmiş oldum. Ayrıca indirme ve yukleme suresi de ciddi derecede kısalmış oldu. http://i1.wp.com/www.iphoneturkey.bi...size=592%2C363 Benzer şekilde iPad 2′ye de OTA update yontemi ile sorunsuzca yeni test surumunu yukleyebildim. iOS 5 sonbaharda resmen yayınlandığında, bu yeniliğin ozellikle ulkemizde cok kullanılacağını duşunuyorum. Cunku bilgisayarı olmadan iPhone kullanan bir cok kişi tanıyorum Wi-Fi Sync (Kablosuz Senkronizasyon) Hazır konu kablolardan kurtulmaktan acılmışken, onceki iOS 5 test surumlerinde aktif hale gelen fakat henuz detaylı paylaşma fırsatı bulamadığım Wi-Fi Sync (Kablosuz Senkronizasyon) ozelliğinden bahsedeyim istedim. Biliyorsunuz iOS 5 oncesi surumlerde iTunes’taki kutuphanemizi, ancak USB kablosu kullanarak cihazımızla sync edebiliyoruz. Fakat iOS 5 ile, USB kablosu kullanmaya gerek kalmadan cihazımızı (iPhone, iPad, vs.) iTunes ile eşzamanlamak mumkun oluyor. Tabii bunun icin iki temel şart bulunuyor: -Cihazımızın (iPhone, iPad veya iPod Touch) şarjda yani fişe takılı olması. -Cihazımızın senkronizasyon yapacağımız iTunes ile yani bilgisayarımız ile aynı ağda bulunması. (Yoksa biribirilerini goremiyorlar.) Kablosuz senkronizasyon yapabilmek icin de bir kerelik USB kablosu ile iTunes’a bağlayıp “Summary” sekmesinden “Sync over Wi-Fi connection” seceneğini aktif hale getirmek gerekiyor. Bundan sonra da artık hic USB kablosu kullanmadan bilgisayarımızdaki şarkıları, videoları, uygulamaları, vs. kablosuz ağ uzerinden cihazımızla senkronize edebiliyoruz. Acıkcası ben artık senkronizasyon işlemini de hep bu yontemle yapıyorum ve şu ana kadar da gayet memnunum. Bu sayede MacBook’umdaki USB portu yetmemesi sorunundan da kurtulmuş oluyorum. (Toplam 2 USB portum var, birine mouse diğerine de flash disk takınca geriye boş port kalmıyor.) Son olarak iOS 5 ile senkronizasyon sırasında cihaz kullanılmaz duruma gelmiyor. Yani bir yandan arkada senkronizasyon devam ederken, bir yandan da Safari’de sorf yapabiliyoruz Biraz alıntı biraz kendi duzenleme ve yorumum iphoneturkey __________________