Apple‘ın merakla beklenen yeni akıllı telefonu iPhone X, surekli olarak duşuk stok haberleriyle gundeme geliyor. Ortaya cıkan son bilgilerse şirketin planladığı rakamın ancak yarısını kullanıcılara sağlayabileceğini gosteriyor. Bu konuda son acıklama Nikkei Asian Review‘dan geliyor. Şirkete yakın onemli kaynakları bulunan site, Apple‘ın 2017 sonuna kadar 20 milyon iPhone X sevk edebileceğini belirtiyor. Şirketin normalde 40 milyon adetlik uretim planladığını da belirten site, bu duşuşe neden olarak uretim sorunlarını gosteriyor. Telefonun seri uretime ilk girdiğinde OLED panellerin tutturulması surecinde sorunlar yaşadığı soylenirken, bunun ancak temmuz ayında cozulduğu acıklanıyor. Uretimi geciktiren bir diğer neden ise TrueDepth on kamera sistemi olarak gorunuyor. Ozellikle kullanılan nokta projektorunu tedarik etmede sorun yaşayan şirket, bum bunlar birleşince ciddi bir sıkıntıya girmiş durumda. Apple, iPhone X ile geleceğe adım atıyor Cercevesiz tasarımıyla cok beğenilen yeni iPhone, iPhone 8’in satışlarını da etkiliyor. Bircok insan iPhone 7’den 8’e gecmek yerine X’i bekliyor ve bu da şirketin işini da daha zor bir hale sokuyor. iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’dan sadece ilk haftada 13 milyon satan şirketin, yıl sonuna kadar 20 milyon adet stok ile ne yapacağı cok buyuk merak uyandırıyor. 999 dolar fiyatı bulunan iPhone X, Turkiye’de 6.099 TL’den başlıyor. Kaynak