Milyonların satışa cıkmasını beklediği iPhone X, hatırlarsınız dun tepki ceken bir iddia ile gundeme gelmişti. Apple‘dan konu hakkında cevap gecikmedi. Bloomberg dun, Apple’ın iPhone X‘de yaşanan uretim sorunlarını aşmak icin olumsuz bir adım attığını belirtmişti. Kısa sure once tedarikcilere bildirim yaptığı iddia edilen şirketin, stok sorununu yuz tanıma sisteminin doğruluğunu azaltarak aşmak istediği soylenmişti. Face ID sistemi biliyorsunuz benzer yuz tanıma sistemlerinden cok daha hassas calışıyor. Bu yuksek hassasiyet firmaların uretimlerini zorlaştırırken, doğruluğun azaltılması da uretimin kolaylaşması anlamına geliyor. Ancak bugun konuşan teknoloji devi, bu iddianın tamamen yanlış olduğunu belirtti. Bu konuda bir değişiklik yapmadıklarını belirten şirket, Face ID’yi yuz tanıma dunyası icin altın standart olacak ibaresini kullandı. Apple’ın iPhone X’de kullanılacak Face ID sistemine guveni tam Normalde yıl sonuna kadar 40 milyon unite uretilmesi beklenen telefon, duyduğumuz kadarıyla sadece 20 milyon uretilebilecek. Yani buyuk bir uretim sorunuyla karşı karşıya kalan şirket, bunu cozmek icin sıkı bir calışma icerisinde bulunuyor. Bu calışmalar arasında “kalite duşurmenin” olmaması guzel gorunurken, şirketin tepki cekmemek adına bazı şeyleri gizleme ihtimali de bulunuyor. Tum bunların cevabı ise telefon satışa cıktığında belli olacak gibi duruyor. Kaynak
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- iPhone X Apple’dan buyuk tepki ceken iPhone X iddiasına cevap geldi