iPhone X uretiminde yaşanan sorunlar nedeniyle sık sık gundeme gelen Apple, analist Ming-Chi Kuo’nun acıklamasına gore bu hatayı bir daha tekrarlamayacak. Apple‘ın iPhone X uretiminde yaşanan sorunlardan dersini aldığını belirten Ming-Chi Kuo, şu an uretim surecinin stabil hale geldiğini soyluyor. Şirketin onumuzdeki yıl satışa sunulacak iPhone’da da aynı TrueDepth sistemini kullanılacağını belirten analist, bu nedenle onumuzdeki modelde stok sorunu yaşanmayacağını dile getiriyor. Bildiğiniz gibi yeni nesil iPhone, Touch ID parmak izi okuma sistemini ortadan kaldırıyor. Bunun yerine Face ID yuz tanıma sistemiyle gelen telefon, bunu TrueDepth kamera sistemi uzerine kuruyor. Bu sistem kompleks sensorler ile kişilerin yuzunu algılayabiliyor ve detaylı yuz haritası cıkartabiliyor. Yuz tanıma aynı zamanda hareketli emoji sistemi Animoji icin de buyuk onem arz ediyor. Apple, iPhone X uretim surecinde neler yaşadı? Yeni telefonun uretim sıkıntılarının arkasında TrueDepth kamera sistemi yer alıyor. Ozellikle nokta projektorunu tedarik etmede zorlanınca uretim sıkıntıları yaşayan firma, gectiğimiz hafta uretimi arttırmak adına sistemin doğruluğunu azaltacak haberiyle dahi gundeme gelmişti. Bu konuyu daha sonra yalanlayan dev uretici, Kuo‘ya gore şu an işleri yoluna koymuş gorunuyor. Yeni telefonundan yıl sonuna kadar 20 milyon uretecek olan şirket, buna rağmen 40 milyonluk hedefin oldukca gerisinde bulunuyor. Kaynak