Turizm Guncel yazarı Melik Yetim, yeni yılda turizm sektorune ilişkin tahminlerini kaleme aldı.
Geride bıraktığımız yılda kah umut dolu olduk, kah umutsuzluğa kapıldık ve bugun geldi, bir yılın hesabını yaptık. Umit ederim ki herkes icin hayırlı ve kazanclı bir yıl olmuştur.

2014 yılı icin fuar donemi başladı, en yakın 14 Ocak'ta hepinizi Ultrecht fuarında goreceğimizi umit ediyoruz. Tekrar hatırlatmakta fayda goruyorum calısmakta olduğunuz bankaların yoneticilerini ve uzmanlarını bu fuarlara davet edin. Corendon olarak 15 kişilik bir banka yoneticisi grubu ile biz orada olacağız.

2014 yılı cok zorlu gececek. Siyasi belirsizlik, cari acık ve olası siyasi karışıklık turizmi dogrudan etkileyecektir. Elimizdeki verilere baktığımızda gelişmiş ekonomilerdeki toparlanma, FED ve AB Merkez Bankası acıklamalarına bakıldığında bizim gibi gelişmekte olan ulkeler icin pek ic acıcı gorunmuyor. Turkiye ekonomisindeki buyumenin cok buyuk ivme kaybedeceğini goruyoruz. 2014 yılında TL'nin Euro ve USD karşısında minimum % 15 deger kaybedeceğini duşunuyorum. Geliriniz doviz gideriniz TL ise fatura karşılığı ve sabit odemelerinizi şimdiden sabitleyin ki bilanco riskiniz azalsın.

2013 yılını sonlandırıp 2014 yılına adım attığımız bugunde, yeni yılın tum camiamıza, ulkemize ve Turk Milletine hayırlar, sevincler, kazanclar, sağlık ve barış dolu bir yıl getirmesini diliyorum.

Yeni ufuklar ve yeni heyecanlar hep sizlerle olsun.

Kaynak