Apple, bir alanda daha bağımsızlığını ilan ediyor
IOS & iPhone & MacBook & iMac0 Mesaj
●43 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Mobil Cihazlar Forumu
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- Apple, bir alanda daha bağımsızlığını ilan ediyor
-
11-10-2019, 12:54:30Kayıtlı ÜyeApple, gectiğimiz donemde onemli bir değişim yaparak cihazlarında kendi geliştirdiği GPU birimlerini kullanmaya başlamıştı. Gelen bilgiye gore şirket bir alada daha kendi teknolojisini hazırlamaya başladı. iPhone ve iPad‘lerde artık kendi işlemci ve grafik birimlerini kullanan Apple, bunu guc yonetim cipi tarafına da genişletmek istiyor. Nikkei’de yer alan habere gore şirket kendi geliştirdiği guc yonetim cipini 2018 iPhone modellerinde kullanmak istiyor. Şu an İngiltere merkezli şirket Dialog tarafından geliştirilen guc yonetim ciplerini kullanan şirket, grafik tarafında Imagination Technologies‘e yaptığı darbeyi Dialog‘a da yapacak gibi duruyor. Sırf bu dedikodunun cıkmasıyla hisseleri yuzde 15 değer kaybeden şirketi zor zamanlar bekliyor. Sektorden gelen bilgiye gore batarya ve guc tuketimine yonelik gorev yapacak bu cip, endustrideki en gelişmiş secenek olacak. Bu ciple iPhone’ların ve iPad’lerin batarya suresini arttırabileceği konuşulan şirket, zaten verimli olan altyapıyı daha iyi hale getirecek gibi gorunuyor. Apple artık ucuncu parti şirketleri aradan cıkartıyor Kendi teknolojilerini uretecek ucuncu parti şirketleri aradan cıkartan Apple, boylece ekosistemin kontrolunu daha iyi eline alıyor. Şirket tarafından uretilen parcalar arttıkca iOS ile donanım arasında daha iyi bir bağlantı kuruluyor ve bu da kullanıcılara olumlu geri donuyor. Cihazlarını bu altyapılar sayesinde yıllarca guncel tutan şirket, bu yatırımlarla Qualcomm ile yaşadığı sorunların olası benzerlerini de tarihe gomuyor. Log __________________