Dunyaca unlu universitelerin, muzelerin, kutuphanelerin ve diğer eğitim kurumlarının hazırladığı eğitimsel icerikleri oğrenci olsun ya da olmasın herkese ulaştıran Apple'ın rakipsiz eğitim servisi iTunes U'dan yapılan indirme sayısının 1 milyarı aştığı acıklandı. Eğitimcilerin ve oğrencilerinin iTunes U ile yapabildiklerinin kendileri icin ilham kaynağı olduğunu ifade eden Apple'ın İnternet Yazılarımları ve Servislerinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Eddy Cue, iTunes U'nun bilgi dolu kataloğuyla oğrencilere cok farklı oğrenme deneyimi sunduğunu ve 250,000 oğrencinin kaydolduğu iTunes U kurslarının, yeni bir şeyler oğretme ve oğrenme konusunda devrimsel bir yenilik olduğunu dile getirdi. Apple'ın acıklamalarına gore iTunes U ile ilgili son istatistikler şoyle: 1200'den fazla orta oğretim kurumu ve universite ile 1200'den fazla ilkoğretim kurumu iTunes U'yu kullanıyor. iTunes U uzerinden yapılan indirmelerin %60'ı ABD dışından gercekleşmekte. Duke, Yale, Cambridge, MIT ve Oxford'un iTunes U kurslarına kayıtlı oğrenci sayısı 100,000'i gecti. Hem Standford Universitesi, hem de The Open University'nin hazırladığı icerikler 60 milyondan fazla indirildi. Steve Jobs'ın internetin en cok izlenen videolarından biri olan 2005 yılında Standford Universitesi'nde yaptığı konuşmada duyurulan Standord-Apple arasındaki iş birliğiyle temelleri atılan iTunes U, 2007 yılında diğer universitelere acılarak hızla buyume trendi kazanmıştı. http://www.donanimhaber.com/mac-os-x...ar-indirme.htm
- ReadBull.net
- Mobil Cihazlar Forumu
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- iTunes U, bir kilometre taşını daha geride bıraktı: 1 Milyar İndirme