[IMG]http://img460.**************/img460/6639/logosonoy7.gif[/IMG]

CAĞIMIZIN BİLİM ADAMLARININ ALLAH VE YARATILIŞ İLE İLGİLİ DUŞUNCELERİ

[IMG]http://img160.**************/img160/9036/adamrc0.jpg[/IMG]

Prof. Ulrich J. Becker (Doğum Tarihi: 1938)

(MIT’de fizik profesorluğu, ilgi alanı yuksek enerjili parcacık fiziğidir.)

“Bir Yaratıcı olmadan benim var olmam nasıl mumkun olabilir ki? Bu soruya verilen ikna edici bir yanıttan haberdar değilim.”

Prof. John Erik Fornaes (Doğum Tarihi: 1914)

(Princeton Uni.’de matematik profesorluğu)

“Ben Allah’ın varolduğuna ve Allah’ın evrene butun seviyelerini, temel parcacıklardan canlı varlıklara, galaksi kumelerine kadar kapsayacak bir yapı kazandırdığına inanıyorum.”

Prof. Robert Jostrow (Doğum Tarihi: 1925)

(Darmouth Uni. Yeryuzu bilimleri profesoru. Nukleer ve atmosferik fizik calışmaları. Goddard Uzay Calışmaları Ens. Başkanlığı.)

“Hic kimse hayatın, basit bir bakterinin bile, bir molekul karışımından evrimleşebileceğini acıkca ortaya koyamamıştır…”

Prof. Henry Margenau (Doğum Tarihi: 1929)

(Yale Uni. Fizik ve doğa felsefesi profesoru. Bircok bilimsel derginin editoru.)

“Şuna hic şuphe yok ki, doğa kanunları tesadufler ya da kazalar sonucu ortaya cıkmış olamaz. O halde doğanın sayısız yasalarının ortaya cıkışına dair sorulacak cevap ne olmalıdır? Doğa kanunlarının evrensel gecerliliğine uygun olan tek bir cevap biliyorum: Doğa kanunları Allah tarafından yaratılmıştır. Allah herşeyi bilen, herşeye gucu yetendir.”

Prof. Robert A. Naumann (Doğum Tarihi: 1929)

(Princeton Uni. Fizik ve kimya profesorluğu. Alexander von Humboldt Stiftung Senior ABD bilim adamı odulu.)

“…Şu anda kozmoloji, temel parcacık fiziği ve mikrobiyolojinin ortaya cıkan cok acık bir metafiziksel icerik barındırdığını kabul ediyorum. …evrenin mevcudiyeti, Allah’ın varolduğu sonucuna ulaşmamı gerektiriyor.”

Dr. Arno Penzias (Doğum Tarihi: 1929)

(AT&T Bell Laboratuvarları Araştırma Merkezi Başkanlığı. 1978 Nobel Fizik Odulu.)

“Astronomi bizi benzersiz bir olaya ulaştırır; hiclikten yaratılmış olan hayatın oluşabilmesi icin sağlanması gereken koşullara uygun, hassas bir dengeye ve kendisine temel oluşturan bir plana sahip olan bir evren.”

Prof. Wolfgang Smith (Doğum Tarihi: 1930)

(MIT ve California Uni.’de profesorluk. Columbia Uni. Matematik doktorası.)

“Ben Darwinizm'e karşı cıkıyorum ya da şoyle soyleyeyim, varsayılan makroevrimsel sıcrayışların ardında yatan mekanizma ya da harekete gecirici sebep her ne olarak gorulurse gorulsun bu tip donuşumcu hipotezlere karşı cıkıyorum. Dahası ben Darwinizm'i bilimsel bir teori olarak değil, daha cok bilimsel bir kamuflaja sokulmuş sahte-metafiziksel bir hipotez olarak goruyorum. Allah’ın mevcudiyetinden ya da Allah gerceğinden daha acık olan birşey daha olmadığını duşunuyorum.”

Prof. Walter Thirring (Doğum Tarihi: 1927)

(Viyana Uni. Teorik Fizik Ens. Yoneticisi)

“Bence, hayatlarını harmonia mundi’yi (dunyadaki ahenk) keşfetmeye adayan bilim adamlarının onun icindeki ilahi niyeti gormemeleri mumkun değildir.”

Prof. Shoichi Yoshikawa (Doğum Tarihi: 1935)

(Princeton Uni. Astrofizik bolumunde profesorluk. MIT’de nukleer muhendislik doktorası.)

“Ben evreni ve hayatı Allah’ın ortaya cıkardığına inanıyorum. Homo sapiens de, fizik yasaları da Allah tarafından yaratıldı.”

Dr. R. Merle D’aubigne (Doğum Tarihi: 1900)

(Paris. Uni. Ortepedi bolum paşkanı. Croix de Guerre Şeref Nişanı.)

“Laboratuvar ortamında yeniden sağlanmadığı surece, proteinlerin aynı anda, oksijenle surekli temas halinde kalarak kendini korumak ve uremek zorunda olan bir organizma meydana getirdikleri bir fiziksel ya da kimyasal durumun yaşandığına ikna olmam mumkun değil. Kişisel olarak ben, yaşam koşullarındaki değişikliklere bağlı olarak gercekleşen mutasyonun beynin, ciğerlerin, kalbin, bobreklerin hatta eklem ve kasların karmaşık ve rasyonel duzenini acıklayabileceği fikrini tatmin edici bulmuyorum. Akıl sahibi ya da duzenleyici bir guc olduğu fikrinden nasıl kacınılabilir ki?”

Sir john Eccles (Doğum Tarihi: 1929)

(Norofizyolog, doktor. Oxford Uni. Tabii bilimler doktorası. 1973 Nobel Tıp Odulu.)

“Eğer herşeyde bir amac ve tasarımın hakim olduğuna inanmazsanız o zaman herşeyin sadece şans ve gereklilikten ibaret olduğunu one surebilirsiniz. Ama varoluşunuzu acıklamak icin şans ve gerekliliğe bağlı kalmak aptalca birşeydir. Butun hayat ve elbette butun insanlar kusursuz bir yaratılış planının parcasıdırlar.”

Prof. Jay Roth (Doğum Tarihi: 1900)

(Storrs Connectuit Uni. Hucresel ve molekuler biyoloji profesorluğu. Purdue Uni. Organik kimya doktorası.)

“Yaşadığımız evrenin fiziki doğası hakkında soylenecek cok fazla şey var; hayatın desteklenmesi icin herşeye hakim olan o kesin denge… evrenin fiziksel ozellikleri beni, oyumu butun bunları planlayan bir varlık ya da Yaratıcı’dan yana kullanmaya sevk ediyor. Sadece tek bir proteinin, orneğin glikojen fosforilizin fazlasıyla kompleks yapısı bile insanın kafasını karıştırmaya yetiyor. Protein sentezi, DNA replikasyonu ve onarımı ve aynı oranda karmaşık olan daha yuzlerce surec goz onune alındığında insan ancak huşu olarak tanımlanabilecek bir hisle baş başa kalır.”

Prof. Janos Szentagothai (Doğum Tarihi: 1912)

(Budapeşte Semmelweis Tıp Fak. Anatomi profesorluğu. Macaristan Bilimler Akademisi Başkanlığı)

“…Evrenin başlangıcına dair edinilen bilgilerin hicbir zaman –bu yolda ne kadar yol kat edilirse edilsin- ilk başta etkin olan Yaratıcı bir gucun varlığını olumsuzlaştırmaya yetmeyeceğini duşunuyorum. …Allah’ın varlığına … tamamen ikna olmuş durumdayım.”

Kaynak: Henry Morgenau & Roy Abraham Varghese, Kosmos Bios Teos, Gelenek Yayıncılık, Ekim 2002, İstanbul.

KAYNAK: Kuran ve Bilim

Yeni paylaşımlarda buluşmak dileğiyle...

[IMG]http://img322.**************/img322/7687/destek2ba9.gif[/IMG]