Szijjarto, "hvg.hu" haber sitesine yaptığı acıklamada, Avrupa Birliğinin (AB), Turkiye'nin guney sınırında oluşturulmaya calışılan teror koridorunu yok etmek, bolgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatıyla ilgili yayımlamak istediği ortak deklarasyonu uzun sure bloke ettiğini soyledi.
Konuyla ilgili AB'nin ve AB yoneticilerinin acıklama yapıp yapmama konusunda buyuk tartışma yaşandığını aktaran Szijjarto, "Ben bu konuda acıklama yapmalarına gerek olmadığını duşunuyorum. Bruksel'de bazılarının her konuda fikir belirtmesinin, AB'nin kuresel siyasi gecerliliğini yaraladığını duşunuyorum." ifadelerini kullandı.
Szijjarto, multecilerin kendi ulkelerine guvenle geri donebilmesinin sağlanması gerektiğini ve Turkiye'nin de bu kapsamda hareket ettiğini vurgulayarak, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Turkiye'de yaklaşık 4 milyon duzensiz gocmen ve multeci var. Turkler, onların geri donmesi icin calışıyor. Kuresel olarak baktığımızda da mumkun olduğunca cok sayıda gocmenin kendi ulkesine donmesini ve guven icinde yaşamasını sağlayacak politika izlenmeli. Ben olaya boyle bakıyorum. Bu yuzden de AB'nin deklarasyon yayımlama fikrine katılmadık. Evet, bunu gercekten uzun sure bloke ettik. Sonunda ise AB'nin Dış İlişkiler Temsilcisi'nin acıklamasıyla yetinildi."
[h=3]"DEKLARASYONUN KABUL EDİLMESİNİ UZUN SURE ENGELLEDİM"[/h] Turkiye'nin dun başlattığı harekatla, Suriyelileri kendi ulkelerine guvenli şekilde geri gonderme niyeti taşıdığına işaret eden Szijjarto, "İnsanın kendi ulkesinde guven, barış ve rahat icinde yaşamaya hakkı var ve bunu yaratmaya yonelik tum adımların iyi olduğunu duşunuyorum. Bircok kişinin guven icinde Suriye'ye donup, orada yaşaması hedefi cok iyi." ifadelerini kullandı.
Szijjarto, AB'nin Turkiye'ye Barış Pınarı Harekatı'na son verilmesi cağrısında bulunması fikrinin yanlış olduğunu, bu yuzden AB adına ortak deklarasyon yayımlanmasını bloke ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:
"Bu deklarasyonun kabul edilmesini uzun sure engelledim. Bence, AB'nin her konuda acıklama yapmasına gerek yok. İkinci olarak ise, gocmen konusunda şunu acıklığa kavuşturmalıyız. Bircok kişi guvenli bir şekilde ulkesine donebilmeli ama bu deklarasyon bunu icermiyordu."
Barış Pınarı Harekatı'nda bir askerimiz şehit oldu Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı'dan 228 teroristin oldurulduğunu acıkladı ABD Başkanı Trump, "3 secenek var" diyerek Turkiye'yi tehdit etti İspanya'dan Turkiye'ye tehdit: Patriot'ları geri cekeriz Macaristan, Turkiye karşıtı AB bildirisini neden bloke ettiğini acıkladı Resulayn'da Milli Ordu'yu karşılarında goren YPG/PKK'lı teroristler silahlarını bırakıp kactı! Suriye yonetiminde teror orgutu YPG'ye iş birliği yanıtı: Ulkelerine ihanet edenlerle diyaloğa hazır değiliz BMGK'da Turkiye'ye kınama oylaması, ABD ve Rusya'nın oyu ile veto edildi Yunanistan'dan Barış Pınarı Harekatı ile ilgili skandal cağrı: Son verin Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Turkiye operasyona bir an once son vermeli Norvec, Turkiye'ye yeni silah satışını durdurduğunu acıkladı Kaynak: AA
Macaristan, Turkiye karşıtı AB bildirisini neden bloke ettiğini acıkladı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Macaristan, Turkiye karşıtı AB bildirisini neden bloke ettiğini acıkladı