Webtekno
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- Apple Watch, Duşen 80 Yaşındaki Kadının Hayatını Kurtardı
-
11-10-2019, 11:50:59Kayıtlı ÜyeApple Watch sahibi 80 yaşındaki bir kadın, duştukten sonra Apple Watch'ın yardım cağrısı yapmasıyla kurtuldu. Apple Watch, bazı insanlar icin sadece bir akıllı saatten fazlası olmaya devam ediyor. Yeni gelen bir habere gore Apple Watch, Almanya’nın Munih şehrinde yaşayan 80 yaşındaki bir kadının sertce duşmesinin ardından acil servislerden yardım istedi. Apple Watch 4 serisi, ani hareketi algılayarak duşmeyi tespit eden bir duşuş sensorune sahip. Bu ozellik, sadece 65 yaş ustu kullanıcılar icin otomatik olarak etkinleştiriliyor; onun dışında kendiniz aktif etmeniz gerekiyor. Eğer kullanıcı duşme yaşandıktan sonra ekranda beliren ‘İyiyim, bir şeyim yok’ butonuna birkac dakika icinde basmazsa Apple Watch otomatik olarak acil servislerden yardım cağırıyor. Munih yerel basının haberine gore kontrol merkezindeki bir polis memuru, 80 yaşındaki kadının duşmesinin ardından Apple Watch tarafından gercekleştirilen acil cağrıyı onaylamış. Memur, cağrıda bir bant kaydının devreye girdiğini ve ilgili kişinin ağır şekilde duştuğunu ilettiğini belirtiyor. Ayrıca ek olarak kazazedenin koordinatları da acil cağrıda verilmiş. Polis, bu verileri kadının adresini bulmak ve ambulansa haber vermek icin kullanmış. Apple Watch ayrıca 80 yaşındaki kadının oğlunu da durumdan haberdar etmiş.