Webtekno
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- Apple'ın Eğitim Kadrosunda Profesyonel Bir Filozof Yer Alıyor
-
11-10-2019, 11:49:52Kayıtlı ÜyeApple, yeni nesil calışanlarının yetiştirildiği Apple Universitesi'nde şirket felsefesini gelecek nesillere aktarması icin tam zamanlı bir filozof calışıyor. Apple, son 10 yılın en hızlı buyuyen şirketlerinden biri olmayı başarırken yalnızca guclu, kaliteli ve şık urunler piyasaya sunmakla kalmadı, ayrıca hem tuketicilerin hem de rakiplerinin kabul ettiği bir teknoloji felsefesi de oluşturdu. Ustelik Apple, Steve Jobs ile oluşturulan ve zaman icinde geliştirilen bu felsefesini Apple Universitesi’nde tam zamanlı olarak gorev yapan fakulte uyesi filozof Joshua Cohen ile yeni nesil calışanlarına da aktarıyor. Yanlış duymadınız; Apple, bir şirket ici universite olarak tanımlayabileceğimiz Apple Universitesi’nde yalnızca bilim ve teknoloji dersleri vermekle kalmıyor. Aynı zamanda tam zamanlı olarak gorev yapmakta olan bir filozof ile şirketin urunleri ve muşteriye bakış acısı konularındaki felsefelerini mustakbel calışanlarına oğretiyor. Boylece Apple urunlerinin Picasso’nun sanat eserlerindekine benzer ‘zarif sadeliği’ nesilden nesile devam ediyor. Bir iş dunyası haber sitesi olan Quartz, Apple’ın felsefesini geliştirmek ve yeni nesil calışanlara aktarmakla gorevli olan Joshua Cohen ile bir roportaj gercekleştirmek istedi ancak Quartz’ın iddiasına gore Apple, Cohen’in roportaj vermesine izin vermedi. Bu olaydan yola cıkarak Apple’ın şirket felsefelerini acık bir şekilde konuşmaya sıcak bakmadığını soyleyebiliriz. Cohen’in 2011 yılından bu yana Apple’da gorev aldığını duşunursek bu durum cok da ilginc değil. Apple, yalnızca şirketin felsefesini gizlemekle kalmıyor; Apple Universitesi, oldukca az sayıda calışana sahip olan ve gizliliği ilke edinmiş bir kurum. Kurumda oğrencilere nasıl bir eğitim verildiği, Apple calışanlarına ne gibi bilgiler aktarıldığı ve nasıl bir felsefenin icine suruklendikleri buyuk bir soru işareti. Bununla birlikte Apple, urunler konusundaki felsefesini sağlam temellere oturttuğundan urunleri arasında muhteşem bir uyum olduğunu soyleyebiliriz.