Apple, yeni ekranları icin sektorde bulunan iki teknolojiyi birleştirerek performansı en ust noktaya cıkarmayı hedefliyor. Apple'ın yeni yayımlanan bir patent başvurusu, OLED ve kuantum nokta LED teknolojisini harmanlayan bir 'hibrit' ekran ile tum alanlarda guc verimliliğini en ust seviyeye cıkarabilir. Patent başvurusunun bir OLED alt pikseli ve kuantum nokta alt pikseline sahip ikili bir hibrit piksel teknolojisi ve bunun yanında ceşitli taşıma katmanlarını icerdiği biliniyor. Kuantum noktaları, daha parlak ve canlı renkler uretebilen ve LED destekli TFT ekrana dahil edilen ışıldayan parcacık olarak karşımıza cıkıyor. Mevcut QLED televizyonlarda bu teknoloji bulunuyor fakat QLED televizyonlarda ayrı ayrı pikselleri aydınlatmak yerine yalnızca arka aydınlatmayı geliştirmek icin kullanılıyor. Bu teknoloji ile teoride QLED'e gore daha ince ekranlar uretmek mumkun. Ayrıca Apple, kuantum nokta LED'lerinin (QD-LED) potansiyel olarak daha verimli olduğunu, ayrıca OLED'e gore daha hızlı tepki ve guc verimliliği gibi avantajlar sağladığını belirtiyor. Ayrıca QD ekranlar 1.000 ppi'ye kadar yuksek piksel yoğunluklarına da sahip. Apple'ın konuyla ilgili son patenti Aralık 2018'de sunuldu. Uygulamanın bir onceki versiyonu Ağustos 2017'de yayımlandı. Apple, ayrıca kuantum nokta teknolojisi ile ilgili MEMS deklanşor kontrolu ve arka ışık kısma gibi kavramları kapsayan daha pek cok patent başvurusu yaptı. İşlemci ve kablosuz yongaların yanında bir mobil aygıtın en cok guc harcayan bileşeninin ekran olduğu biliniyor. Enerji tuketimini azaltmak, Apple icin giyilebilir teknoloji pazarında kritik bir nokta olabilir. Apple Watch dışında şirketin 2020 yılında piyasaya suruleceği tahmin edilen arttırılmış gerceklik kulaklıklarıyla ilgili calıştığı duşunuluyor. Yakında piyasaya surulmesi beklenen bir diğer ekran teknolojisi ise microLED. Gelecek nesil iPhone'lar icin sipariş almayı hedefleyen Foxonn'un calışmaları hızlandırdığı biliniyor. MicroLED panellerinin daha parlak ve kaliteli bir ekran deneyimi sunması bekleniyor. Webtekno
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- Apple, Ekranlarında Hibrit Bir Teknoloji Oluşturmak İstiyor