Iphone 3g hakkinda bİlgİler İlgİlenenler mutlaka okusun fİkrİnİzİ deĞİŞtİrebİlİr
IOS & iPhone & MacBook & iMac0 Mesaj
●31 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- Iphone 3g hakkinda bİlgİler İlgİlenenler mutlaka okusun fİkrİnİzİ deĞİŞtİrebİlİr
-
11-10-2019, 11:47:03Kayıtlı Üye-iPhone 3G'yi diğer telefonlardan farklı kılan ozellikler nelerdir? -iPhone 3G, kullanıcıya cok kullanışlı bir telefon, geniş ekranlı bir iPod, gercek internet deneyimi ve zengin icerikli e-posta kullanma imkÂnı sunuyor. -iPhone ile iPhone 3G arasında ne gibi farklılıklar var? -3. Nesil iPhone uzerinde dahili bir GPS anteni bulunmaktadır. Bu ozellik sayesinde GPS uydularından alınan sinyallerle navigasyon uygulamaları kullanılabilmektedir. Buna ek olarak 3.Nesil iPhone, 3G ağlarında da calışmak uzere tasarlanmıştır. 3G ağları daha hızlı internet erişimi sağlamaktadır. -Bilgisayarımdaki MP3 dosyalarından zil tonu yapabilir miyim? -iPhone 3G icin, iTunes mağazasından satın alınmış olan muzik dosyalarından zil tonu oluşturabilirsiniz. Bilgisayarınızdaki MP3 dosyalarından zil tonu yapmak icin internette bulunan diğer 3. Parti uygulamaları kullanabilirsiniz. -iPhone 3G ile internet bankacılığı işlemlerini gercekleştirebilir miyim? -Turkiye'de bulunan pek cok banka guvenli internet bankacılığı işlemleri icin sistemlerini masaustu / dizustu bilgisayarlar icin tasarlamışlardır. Bununla birlikte bazı bankalar zengin icerikli WAP sayfaları ile de hizmet vermektedir. iPhone 3G ile bankaların mevcut internet bankacılığı sayfalarını acabilirsiniz. Ancak bazı icerikler iPhone 3G tarafından desteklenmediği icin işlem yapılamayabilir. -iPhone 3G ile web sayfalarındaki flash icerikleri goruntuleyebilir miyim? -iPhone 3G uzerindeki Safari web tarayıcısı şu an icin flash animasyonları gostermemektedir. -iPhone 3G internet bağlantısını hangi metodlarla yapabilmektedir? -Eğer bir Wi-Fi kablosuz ağ kapsama alanındaysanız, iPhone 3G otomatik olarak bu kablosuz ağı kullanacaktır. Kablosuz ağ kapsama alanından cıktığınız an EDGE/3G ağından hizmet almaya devam edeceksiniz. -iTunes mağazasından album satın almak icin ne yapmam gerekir? -iTunes mağazasından album vb. icerikler alabilmek icin US mağazasına, Amerika'dan alınmış bir kredi kartı ile iTunes uyeliği gercekleştirmeniz gerekmektedir. Telif hakları nedeniyle Turkiye mağazasından, Turkiye'den alınan kredi kartları ile muzik albumu satın alınamamaktadır. -AppStore'dan ucretli/ucretsiz uygulama indirmek icin ne yapmam gerekir? -AppStore mağazasından ucretli/ucretsiz uygulama indirebilmek icin kredi kartınız ile iTunes uyeliği gercekleştirmeniz gerekmektedir. Satın aldığınız uygulamaların bedelleri, kredi kartınızın ekstresine yansıtılacaktır. -iPhone 3G uzerindeki GPS alıcısı ve Maps uygulaması ile Turkiye'de yol tarifi hizmeti alabilir miyim? -iPhone 3G uzerinde bulunan Maps uygulaması Google firmasının geliştirdiği altyapıyı kullanmaktadır. Google, Turkiye'de yol tarifi hizmeti vermeye başlamasının ardından iPhone 3G'niz ile bu hizmeti kullanabilirsiniz. Maps uygulaması ile haritada yerinizi eş zamanlı gorebilir ve cevrenizde bulunan ilgi cekici noktaları Arama fonksiyonunu kullanarak bulabilirsiniz. -iPhone 3G'yi bilgisayarıma modem olarak tanıtıp, bilgisayarım ile internete bağlanabilir miyim? -iPhone 3G'nin modem ozelliği bulunmamaktadır. Bilgisayarınızdan internete bağlanmak icin Turkcell Mobil Ofis urunlerini kullanabilirsiniz. -iPhone 3G ile MMS gonderebilir miyim? -iPhone 3G uzerinde MMS gonderebileceğiniz bir uygulama bulunmamaktadır. Cekmiş olduğunuz fotoğrafları e-posta uygulamasını kullanarak paylaşabilirsiniz. -iPhone 3G ‘deki SMS uygulamasında bulunan bir konuşmadaki herhangi tek bir mesajı silebilir miyim? -SMS uygulamasındaki bir mesajı silmek icin o kişiyle yapmış olduğunuz tum mesajları silmeniz gerekir. -Turkiye'den YouTube sayfası acılamıyor. iPhone 3G uzerindeki YouTube uygulaması ile YouTube videolarını izleyebilir miyim? -iPhone 3G uzerindeki iPhone 3G'ye ozel YouTube uygulaması ile YouTube sitesindeki videoları izleyebilirsiniz. -iPhone 3G'de bulunan hesap makinası ile gelişmiş hesaplama ozelliklerini kullanabilir miyim? -Gelişmiş hesaplama ozelliklerini acmak icin Calculator uygulamasını calıştırdıktan sonra iPhone 3G'nizi yan yatırdığınızda gelişmiş hesap makinesi ozelliklerine erişebilirsiniz. -iPhone 3G ile Bluetooth dosya transferi yapabilir miyim? -iPhone 3G uzerinde bulunan kablosuz Bluetooth teknolojisi sadece Bluetooth kulaklıklar ile telefon goruşmesi yapmak amacı ile kullanılmaktadır. Bluetooth ile dosya transferi ve senkronizasyon yapılamamaktadır. -iPhone 3G'nin batarya suresi nedir? -Pek cok mobil cihazda olduğu gibi, iPhone 3G'nin batarya suresi kullanım alışkanlıklarına gore değişiklikler gostermektedir. Ekran parlaklığı, Wi-Fi ve Bluetooth kablosuz iletişim ozelliklerinin acık olması batarya kullanımını etkileyen onemli faktorlerdir. Wi-Fi ve Bluetooth ozelliklerinin kullanılmadığı zamanlar kapatılması, ekran parlaklığının optimum seviyede tutulması kullanım suresini olumlu yonde etkileyecktir. iPhone 3G ile 10 saate kadar telefon konuşması yapabilir, 7 saat video izleyebilir veya 24 saat muzik dinleyebilirsiniz. -iPhone 3G'yi iTunes ile senkronize etmek icin MacOS işletim sistemi mi kullanmalıyım? -iTunes uygulaması hem MacOS işletim sistemli hem de Windows işletim sistemli bilgisayarlarda kullanılmak uzere tasarlanmıştır. www.apple.com sitesinden bilgisayarınıza uygun olan surumu indirerek kullanabilirsiniz. -iPhone 3G ile e-posta alıp gonderebilir miyim? -iPhone 3G ile POP, IMAP ve Microsoft Exchange Active Sync protokolleri uzerinden e-posta alıp gonderebilirsiniz. Google ve Yahoo! Mail hesaplarınızı bir kac tıklama ile kurabilir, MS Exchange Active Sync desteği sayesinde kurumsal e-postalarınıza da erişebilirsiniz. -iPhone 3G uzerindeki e-posta uygulaması ile bana gonderilen ofis dokumanlarını, muzik dosyalarını ve resimleri acabilir miyim? -iPhone 3G uzerindeki e-posta uygulaması zengin icerikli HTML e-postaları gosterebilmektedir. Ayrıca e-postaların eklerindeki Word, Excel ve Powerpoint dokumanlarını acabilir, MP3 uzantılı ses dosyalarını dinleyebilir ve fotoğrafları izleyebilirsiniz. -e-posta uygulamasında gelen ekleri kaydedip, ofis dokumanları uzerinde değişiklik yapabilir miyim? -E-posta uygulamasındaki word, excel ve powerpoint dokumanlarını goruntuleyebilir, ancak kaydedip uzerinde değişiklik yapamazsınız. Ayrıca MP3 uzantılı ses dosyalarını sadece dinleyebilir, ancak kayıt edemezsiniz. E-posta eklerindeki fotoğrafları dilerseniz daha sonra tekrar izlemek icin iPhone 3G'nizin fotoğraf uygulaması icine kaydedebilirsiniz. -iPhone 3G uzerindeki videoları televizyonuma aktarabilir miyim? -Uygun iPhone 3G aksesuarları satın alarak, iPhone 3G nizde bulunan videoları televizyonunuzun AV girişine bağlayarak daha buyuk bir ekranda izleyebilirsiniz. -iPhone 3G'm arızalandığı zaman ne yapmam gerekir? -Kullanım kitapcığında bulunan servis noktalarına başvurarak iPhone 3G'nizin onarılmasını isteyebilirsiniz. -iPhone 3G'yi Turkceleştirebilir miyim? -iPhone 3G'yi satın aldığınızda kutudan İngilizce işletim sistemi ile cıkacaktır. iPhone 3G'nin işletim sistemi her zaman daha iyi kullanım olanakları sağlamak amacı ile sık sık guncellendiği icin periyodik olarak bilgisayarınızdaki iTunes programı ile senkronize ediniz. Yeni guncellemeler iPhone 3G'ye otomatik olarak yuklenecektir. -iPhone 3G'nin yazılımını guncellerken icindeki bilgilerim kaybolacak mı? -iTunes ile guncelleme işlemi yaparken, iPhone 3G'nizin yedeği alınacak, guncelleme yapıldıktan sonra bilgileriniz tekrar geri yuklenecektir. Boylece iPhone 3G'nize yuklu olan verileri kaybetmemiş olacaksınız. -iPhone 3G'nin kutusundan hangi aksesuarlar cıkmaktadır? -iPhone 3G ile birlikte, USB senkronizasyon ve şarj kablosu, usb şarj adaptoru, mikrofonlu stereo kulaklık, ekran temizleme bezi, SIM kart cıkarma aparatı, kullanım kılavuzları ve garanti belgesi cıkmaktadır. -Şarj adaptorum veya kablosu arızalandığı zaman veya yeni bir aksesuar almak istediğim zaman nelere dikkat etmeliyim? -Alacağınız yeni aksesuarların mutlaka iPhone 3G ile uyumlu olup olmadığını kontrol edin. -Kullanmakta olduğum iPod akesuarlarını iPhone 3G ile kullanabilir miyim? -Elinizde bulunan aksesuarları kullanmadan once ureticinin web sitesinden iPhone 3G uyumluluğunu kontrol ediniz. Eski nesil iPod uyumlu ses sistemleri muzik calmak icin kullanılabilmektedir. Ancak iPhone 3G'nizi şarj edemeyebilir. -iPhone 3G'ye yuklediğim muzik dosyalarını başka bir bilgisayara aktarabilir miyim? -iPhone 3G'ye muzik dosyaları yuklemek icin iTunes uygulaması kullanılmaktadır. Muzik dosyaları sadece bilgisayarınızdan iPhone 3G'ye yuklenebilecek şekilde trasnfer edilebilir, iPhone 3G'den bilgisayara muzik dosyalarını geri yukleyemezsiniz. -iTunes muzik mağazasına giremiyorum? Ne yapmam gerekir? -iTunes Turkiye mağazsından almış olduğunuz abonelikle iTunes muzik mağazasına giremeyebilirsiniz. Farklı bir ulkeden alınmış bir iTunes hesabınız varsa, geniş band kablosuz ağlara bağlı olduğunuza emin olun. EDGE ağları ile iTunes muzik mağazasına giriş yapamazsınız. -iTunes mağazasından veya AppStore'dan satın aldığım programlar var ve iPhone 3G'mi fabrika ayarlarına dondurdum. Daha once satın aldığım programları nasıl yeniden yukleyebilirim? Yuklerken tekrar para oder miyim? -Periyodik olarak bilgisayarınız ile senkronizasyon yapıyorsanız, iTunes bu icerikleri otomatik olarak yedekleyecektir. Eğer senkronizasyon yapmıyorsanız, iTunes veya AppStore mağazasına kullanıcı adınız ve parolanız ile giriş yaparak daha once yuklemiş olduğunuz ucretli icerikleri tekrar ucret odemeden indirebilirsiniz. -Bazı iPhone 3G kullanıcıları sıkca sorulan sorular sayfasında yapılamaz denen şeyleri yapabiliyorlar bu nasıl oluyor? -Bazı kullanıcılar bazı metodlarla iPhone 3G işletim sistemine mudahale ederek normalde yapılamayan işlemleri yapabilmektedir. Ancak bu işlemler iPhone 3G'nizi garanti kapsamı dışına cıkarmaktadır. -Cevremdeki bazı iPhone kullanıcıları cihazlarını Turkce menu ile kullanıyorlar. Ben cihazımı nasıl Turkceleştirebilirim? -İnternet uzerinde bazı sitelerde iPhone icin Turkceleştirme programları bulunmaktadır. Ancak bu programların yuklenebilmesi icin iPhone 3G'nin yazılımına mudahale edilmesi gerekmektedir. Apple tarafından onaylanmayan bu mudahaleler iPhone 3G'nizin garanti kapsamı dışına cıkmasına neden olacaktır. Arkadaşlar bunu turkcell in sitesinde buldum ve paylaşmak istedim.Belki fikrinizi değiştirebilir.Eğer inanmayan olursa PM'den link verebilirm.Link koyucaktım ama yasakmı değilmi bilmediğim icin koymuyorum. __________________