Yeni iPhone modellerinde bataryadan odun vermek istemeyen Apple, iPhone 11 bataryası icin oldukca onemli denilebilecek bir adım attı. Apple’dan iPhone 11 bataryası icin onemli adım. Ortaya cıkan yeni gelişmelere gore Apple, ‘L’ bicimindeki anakart tasarımını geride bırakarak dikdortgen bicimindeki standart tasarıma geri donuyor. Kağıt uzerinde onemli bir adım değil gibi gozukse de, cihazın ic donanım tasarımı goz onune alındığında oldukca onemli bir adım olduğu gozukmekte. L şeklindeki anakartın dikdortgen bir şekil almasıyla birlikte, bataryanın altında kalan alan da bataryanın genişletilmesi yonunde kullanılabilir hale geldi. Daha onceden ortaya cıkan raporlar, yeni iPhone bataryalarının buyumesini beklemekteydi. Bu gelişmeyle birlikte bataryanın buyumesine yonelik ihtimaller de arttı. iPhone 11 tasarımı nasıl olacak? Tasarım noktasında ortaya cıkan sızıntılar yeni modellerin, onceki modellerle benzer boyutlarda olacağını işaret ediyor. Gectiğimiz haftalarda sızdırılan kılıf tasarımları da, bunu doğrular nitelikte. Bununla birlikte iPhone 11 serisinde arka kameranın yeniden tasarlanmış bir şekilde piyasaya suruleceği, hemen hemen kesin gibi goruluyor. iPhone 11 ozellikleri nasıl olacak? Aktarılan bilgilere gore iPhone XI modelleri, gecen seneki XS modelleri ile aynı OLED ekrana sahip olacak. Ayrıca yine kılıftan yola cıkarak iPhone XI’nin 5,8 incve iPhone XI Max’in 6,5 inc boyutunda ekrana sahip olması bekleniyor. Pek cok rapor iPhone XI modellerinin arkada uclu kamerakurulumuna sahip olacağını ve bu durumun onceki modellere gore ceşitli iyileştirmeler sunacağını ifade ediyor. Bloomberg tarafından yapılan habere gore uclu kamera, beraberinde ultra geniş acılı bir lens icerecek. Ayrıca yeni modellerin cok guclu temel donanım icereceği de tahmin edilmekte. Şu an icin tanıtılmasına birkac ay kalmış olan modellerle ilgili, ilerleyen zamanlarda daha cok bilgi ile karşılaşmayı bekliyoruz. mediatrend