WacthOS ve iPadOS ile cihazlarını cok daha stabil hale getirmeyi planlayan Apple, bu kararında ısrarlı gibi gorunuyor. Şirket, gelecekte neredeyse herkes tarafından kullanılacağı duşunulen IoT icin SiriOS'u geliştiriyor. Apple’ın cok fazla bilinmeyen ve Amazon ile Google’ın urunleriyle kıyaslayınca pek de başarılı sayılamayacak bir urunu bulunuyor: HomePod. Farklı bir iOS surumuyle calışan bu akıllı hoparlor icin Apple’ın farklı bir planı var gibi gorunuyor. Saatleri icin watchOS, iPad Pro icin iPadOS işletim sistemleri cıkaran Apple’ın WWDC 2020’de SiriOS’u duyurması bekleniyor. Şirketin cıkaracağı bu işletim sistemi hem HomePod hem de genel olarak nesnelerin interneti (IoT) icin tasarlanmış olacak. Aslında adından da anlaşılabileceği gibi sesli komutlar uzerine konumlandırılacak olan yeni işletim sistemi, ayrıca yapay zek ve makine oğrenmenin karşımı bir sistemi kullanacak.
SiriOS SiriOS da dahil olmak uzere yeni sistemler, insanlarla eşit seviyede bir anlama kapasitesine sahip olacak. Bunun icin de bir dizi derin ağ kullanacak. Bu, yeni sistemler sadece bağlamı anlamasının yanı sıra cok daha doğal, ikna edici ve verimli bir iletişim şekli sunacaklar. Bir yatırım şirketi olan Mangrove’un analiz raporuna gore “uzmanlar Apple’ın SiriOS’u WWDC 2020’deki geliştiriciler toplantısında acıklamasını bekliyor. Boylece inovasyon ve adaptasyon hızlanacak.” Voicebot.ai’dan Brett Kinsella da SiriOS’un, Amazon ve Google’ın sesli asistanlarında gercekleştirdiği bazı sureclere sahip olacağını soyledi. SiriOS gibi sadece nesnelerin interneti uzerine yoğunlaşan bir işletim sistemiyle birlikte Apple, urun kategorisini geliştirmeye daha fazla odaklanabilecek. Bazı analistler, bu pazarın 2020’de 50 milyar bağlı cihaza sahip olacağını tahmin ediyor ki Apple’ın bu pastadan pay almak istemesi oldukca doğal. Webtekno