Ekosistemine surekli yenilikler getiren Apple'da uzun zamandır hayal edilen bir ozellik de gercek oluyor. Apple'ın mobil işletim sisteminin yeni surumu ile artık tek cihaz uzerinden iki farklı kulaklığa medya yayını gercekleştirilebilecek. Apple'ın mobil işletim sistemi iOS'un yeni versiyonun 13'te bircok yeni ozellik kullanıcıları bekliyor. Bu işletim sistemi son kullanıcıya yayınlanmadan once ise bir dizi test surumunden geciyor. Bu test surumlerinde denenen yepyeni bir ozellik ise iOS kullanıcılarının tek cihazdan iki adet farklı Bluetooth kulaklığa medya ses aktarımı yapılabilmesine olanak tanıyor. Muzik dinliyorken aynı muziğin, video izliyorken aynı video sesinin yayınlanacağı iki kulaklık sayesinde tek cihaz uzerinden birden cok kişi ses dinleyebilecek. Ozellikle muziğin arkadaşlarla paylaşılmasına olanak tanıyan bu ozelliğin iOS kullanıcıları arasında fazlasıyla beğenileceği ve sık sık kullanılacağı duşunuluyor. Henuz test aşamasında olan bu ozelliğin sınırlı sayıda cihazda bulunması ise ne yazık ki kullanıcıları uzecek. Şu an icin iOS 13 Ses Paylaşma ozelliği sadece AirPods AirPods (2. nesil) Powerbeats Pro cihazlarını destekliyor. iOS 13'un ilk beta surumlerinde bircok iOS cihaz icin desteği bulunan Ses Paylaşma ozelliğinin desteklediği cihaz sayısı da son iOS 13 beta surumuyle bir hayli azaldı. Buna gore şu an icin Ses Paylaşma ozelliğini destekleyecek iOS cihazlar şu şekilde: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone XR iPad Pro 12,9 inc (ikinci nesil veya ustu) iPad Pro 11 inc iPad Air (ucuncu nesil) iPad Mini (5. nesil) iPod Touch (7. nesil) Webtekno