Teknoloji devi Apple, 5G modemler nedeniyle duştuğu caresizliği, Intel'in modem uretim birimini satın alarak gidermeyi planlıyor. Bu kapsamda 1 milyar doları gozden cıkaran Apple'ın, satış işlemlerini gelecek hafta duyurması bekleniyor. 5G teknolojisiyle ilgili calışmalar surdurulmeye devam ederken teknoloji ureticileri de urunlerinin yonunu 5G'ye cevirmiş durumdalar. Ozellikle de akıllı telefon ureticileri, 5G bağlantı destekli modellerini yavaş yavaş piyasaya surmeye başladılar ve ilerleyen donemlerde piyasaya surulecek akıllı telefonların pek coğunda bu bağlantı seceneği standart olarak bulunacak. Dunyanın en buyuk akıllı telefon ureticisi olan Samsung, 5G modemlerle ilgili olarak olağan surecini surduruyor. Şirket, son amiral gemisi telefon modeli Galaxy S10'da ozel bir surum ile 5G bağlantı desteğini muşterilerine sundu ve sistem aktif olduğu zaman kullanılabilecek. Ancak Samsung'un ezeli rakibi Apple icin durum biraz tıkanmış gorunuyor. Intel'den aradığını bulamayan dev şirket, Intel'in 5G modem uretim ağını tamamen satın almayı duşunuyor. Edinilen bilgilere gore Apple şimdi, Intel'in modem uretim birimini satın almaya biraz daha yakın. İki dev şirket arasında 1 milyar doları bulacak bir anlaşmadan bahsediliyor ve bu anlaşma kapsamında Intel'in modem uretim ağının patentleri ve calışanları da dahil olmak uzere tamamının Apple'a gececeği soyleniyor. Apple, donanımsal parcalar icin her ne kadar tedarikcilere yonelmiş olsa da bir yandan da kendi parcalarını uretebilmek icin calışmalarını surduruyor. Kimi zamansa tedarik şirketlerini tamamen satın alan Apple, bu sayede hem tedarikci olmak hem daha geniş bir pazara hitap etmek hem de kendi patentlerine sahip olarak rakiplerinden gelebilecek olan davaları absorbe etmek istiyor. Apple'ın Intel'in modem uretim birimini satın alması, şirket icin cok ciddi bir kazanc olacak gibi gorunuyor. Apple, Intel'in modem uretim birimini satın aldığı takdirde hem ilerleyen donemlerde kullanacağı modemleri kendisi uretmiş olacak hem de herhangi bir gecikme soz konusu olmadan işler yolunda gidecek. Bu duruma fazlasıyla onem veren Apple, 1 milyar doları bu yuzden gozden cıkarmış olabilir. Ozetlemek gerekirse Apple, 5G desteği konusunda şu an icin akıllı telefon sektorunun 'bir adım' gerisinde kalmış durumda. Şirket, Intel'in 5G birimini satın alarak bu acığı kapatmayı, kendi donanımlarını ureterek maliyetten tasarruf etmeyi ve dışa bağımlılığını azaltmayı hedefliyor. Şirketin bu konudaki resmi duyurularını onumuzdeki haftalarda gercekleştireceği duşunuluyor. Webtekno