5G'nin kullanım alanları yavaş yavaş artarken Apple tarafında ise ne yazık ki henuz bu teknolojiyi bunyesinde barındıran herhangi bir cihaz bulunmuyor ve bu sene icerisinde de bulunmayacak. Alanında uzman bir analiste gore ise Apple, bu teknoloji sektorune 2020 yılında tamamen geciş yapacak. Apple'ın akıllı telefon serisi iPhone'lar, Apple'ın mobil işletim sistemi iOS'a sahip olmalarıyla ve uzun yıllar boyunca yazılım guncellemesi almalarıyla one cıkıyor. Her yıl yeni iPhone akıllı telefonlarını piyasaya suren Apple'ın kullanıcı kitlesi de bir hayli buyuk. Silikon Vadisi devi Apple'ın urunleri ile ilgili en doğru tahminleri yapan analist Ming-Chi Kuo, 2020 yılında Apple'ın tanıtacağı 3 iPhone modelinden 2'sinin 5G iletişim teknolojisine sahip olacağını belirtmişti. Bugun yaptığı bir acıklamada ise Kuo, 2020 yılında piyasaya surulecek olan iPhone modellerinin 3'unun de 5G bağlantı teknolojisine sahip olacağını acıkladı. Apple'ın bu hamlesini Android işletim sistemine sahip butce odaklı akıllı telefonlarla mucadele edebilmek icin gercekleştireceğine inanıyor. Intel'in Modem Uretim Birimi'ne yapmış olduğu yatırım ile Apple'ın 5G teknolojisini kendi cihazlarına entegre edebilmek icin cok daha fazla kaynağı olacağını soyleyebiliriz. 2020 yılında akıllı telefon kullanıcılarının 5G teknolojisine sahip bir akıllı telefon satın almak isteyecekleri duşunuluyor. Bu bağlamda Android pazarındaki 5G destekli cihazların fiyatlarının ise 250-350 dolar seviyesinde dolaşacağı tahmin ediliyor. Bu kadar duşuk fiyatlardaki akıllı telefonlarda 5G bağlantı teknolojisi bulunduğunda, amiral gemisi serisi cihaz satın almak isteyen kullanıcıların 5G teknolojisini akıllı telefonlarında hayli hayli isteyeceği soylenebilir. Bu doğrultuda Ming-Chi Kuo'nun soylemleri fazlasıyla yerinde. İnternethaber __________________