Apple'ın guvenlik ekibinin başı Ivan Krstic, Apple'ın herhangi bir cihazını hackleyebilene para odulu verileceğini, iPhone'lar icin bu odulun 1 milyon dolara kadar cıktığını belirtti. Ayrıca işletim sistemi cıkmadan once işletim sisteminde bir acık bulanlara odulun yarısı kadar da ek para odulu verilecek. Apple, herhangi bir iPhone ya da Mac hackleyebilene vereceği odulu 1 milyon dolara kadar cıkarttı. Bu da bir teknoloji şirketinin bu zamana kadar verdiği en buyuk odul oldu. Eskiden 200 bin dolar değerindeki odul, 5 katına cıkarak 1 milyona ulaştı. Tabii ki tek değişiklik odulun miktarında gercekleşmedi. Bundan once odulu yalnızca firmanın 'hata avı programı' uyeleri alabiliyordu ancak yeni uygulamayla birlikte herkes odulden yararlanabilecek. Pazartesi gunu Forbes'un yayınladığı habere gore Apple, aynı zamanda Mac cihazları icin de bir hata avı başlatacak. Aynı zamanda watchOS ve Apple TV işletim sistemlerine de uzanacak olan bu hata avı, Apple'ın guvenlik ekibinin başı Ivan Krstic tarafından acıklandı. Forbes'un acıklamalarına gore Apple, hata avı programına katılanlara, iOS işletim sisteminin derinliklerine inmeye imkan veren 'geliştirici cihazları' veriyor. Hata arayanlar da bu sayede işlemciyi durdurup bellekteki verilere ne olup ne bittiğini incelemek gibi işlemleri gercekleştirebiliyor. Krstic, seneye başlayacak olan programın guvenlik ekibine ozel olmayacağını ancak katılımcıların resmi olarak başvurması gerektiğini belirtti. iPhone hackleyene 1 milyon dolar
1 milyon dolar değerindeki odul, kernel hackleyebilen kullanıcılara verilecek. iPhone kullanıcısının telefonuna dokunmadan iOS işletim sisteminin merkezini hackleyebilen kişiler buyuk odulun sahibi olacak. 1 milyon dolarlık odulun yanı sıra kullanıcı etkileşimi olmadan ağ saldırısı gercekleştirebilen kişiler de 500 bin dolarlık bir odul alacak. Tum bunlara ek olarak yazılım yayınlanmadan once yazılımda bir acık bulan kişilere de %50 bonus verilecek. Maor Shwartz'un Forbes'a soylediklerine gore bir acık, 1,5 milyon dolara kadar fiyatlara satılabiliyor. Orneğin kullanıcıların hicbir şekilde telefonuna dokunmasını gerektirmeyen bir guvenlik acığı, devletlere cok buyuk meblağlar karşılığında satılabiliyor. Bu araclar son derece nadir olduğu icin yılda yalnızca bir ya da iki defa satılıyor. Webtekno