AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Meclis'e sundukları kanun teklifinin detaylarını AA muhabiriyle paylaştı.
Teklifle kurulması ongorulen Turkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının, Turkiye'nin turizm potansiyelini, guzelliklerini, turizm noktasında yapabileceklerini dunyaya tanıtacağını ifade eden Muş, ajansın, Turkiye'nin doğal guzelliklerini anlatacak faaliyetleri organize edeceğini, bunun finansmanına yonelik calışmaları yuruteceğini soyledi. Muş, "Turkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının, turist sayısı ile kişi başına yapılan harcamanın artırılması, 2023 hedefleri doğrultusunda ortaya konan projeksiyonların yakalanması noktasında ciddi katkılar sunacağını duşunduğumuz bir kuruluş olacaktır." diye konuştu.
Turkiye'nin dunyadaki turizm gelirlerinden daha buyuk pay alması ile Turkiye'ye daha fazla doviz girişi sağlamayı amacladıklarını dile getiren Muş, Turkiye'nin, dunyada tanınırlığını daha yuksek noktalara cıkarmayı hedeflediklerini vurguladı.
Turkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının yonetiminin 13 kişiden oluşacağını bildiren Muş, yonetimde daha cok ozel sektor temsilcilerinin yer alacağını kaydetti.
Ajansın, İcra Kurulunun 5 kişiden oluşacağına işaret eden Muş, "Ajansın 13 kişilik yonetimi, Turk Hava Yolları Yonetim Kurulu Başkanı'nı da sayarsanız toplam 4 kamu, geri kalanları ise ozel sektorden gelecek. Turizm belgeli işletmeciler kendi aralarında yapacakları secimlerden temsilcilerini sececek ve bunlar yonetim kuruluna secilmiş olacak." bilgisini paylaştı.
Gazeteler