Arkadaşlar bu ayarları ozellikle; voipbusterpro.com voipbuster.com voipstunt.com voipcheap.com lowrateip.com sipphone.com ve diğer SIP destekli VOIP hizmeti veren şirketler icin kullanabilirsiniz. Bunun bana avantajı nedir ? Ornek olarak,yukarıda belirttiğim voipbusterpro.com adresinden 10 Euro ya 1 Yıllık hesap alarak 42 ulkenin sabit telefonlarını ucretsiz bir şekilde arayabiliyorsunuz.(Ne yazıkki Turkiye paralı fakat Turk Telekomun tarifeleri ile karşılaştırıldığında cok daha ucuza geliyor.) Destekleyen Nokia Modelleri: E50 Destekliyor ama bağlantı olarak GPRS kullandığı icin cokta avantajlı değil. E60,E61,E62,N80,N73,N80 internet edition modelleri wi-fi desteklediği icin ucretsiz bir bağlantı noktası bulduğunuzda internete para odemeden istediğiniz kadar goruşme yapabilirsiniz. SIP ayarlarını ve Wi-Fi desteklediğini bildiğim modeller bunlar. =========Şimdi gecelim Ayarlara======= 1-Araclar/Ayarlar/Bağlantı/SIP Ayarları menusune gelin. 2-Sol secim tuşundan "Yeni Ekle-->Varsayılan Profili Kullan" seceneğine gelin Profil ismi: Hangi Servisi kullanıyorsanız onun ismini yazabilirsiniz ben Voipbusterpro yazdım. Hizmet Profili: IETF Varsayılan erişim Noktası: Wi-Fi erişim noktasını secin Genel Kullanıcı ismi: siteden aldığınız kullanıcı [email protected] Sıkıştırma Kullan: Hayır Kayıt:HER ZAMAN ACIK Guvenliği Kullan: HAYIR ===Yakın Kopya Sunucusu== Yakın Kopya Sunucu Adresi: YOK Guvenlik Etki Alanı: YOK Kullanıcı İsmi: YOK Şifre: YOK Gevşek Yonlendirmeye İzin ver: EVET Aktarım Turu: UDP Bağlantı Noktası: 5060 ==Kutuk Sunucusu== Kutuk Sunucusu Adresi: [email protected] ------------- telefon otomatik olarak yazdığınız adresin başına "sip:" ibaresini ekleyebilir ,normaldir. Guvenlik Etki Alanı: voipbusterpro.com Kullanıcı ismi: hesap alırken oluşturduğunuz kullanıcı adı Şifre: hesap alırken oluşturduğunuz şifre Aktarım Turu: UDP Bağlantı Noktası: 5060 Hepsi bu kadar gule gule konuşun ,ucuz ucuz konuşun,bulabilirseniz bedava konuşun. Not: Bu şirketlerin hicbirisiyle ortaklığım yoktur,sırf daha ucuz konuşun ,sırf telekom daha az kazansın diye bu ayarları vermiş bulunmaktayım. Herkese Kolay Gelsin. __________________