Gural Şirketler Grubu Yonetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harika Gural, Batı Avrupa'lı turistin onumuzdeki yıl yonunu Turkiye'ye doneceğini soyledi.
TurizmGuncel
Turkiye'nin 2017 turizm sezonunu beklentiler doğrultusunda kapatacağını soyleyen Harika Gural, 2016 krizini yaşayan turizm sektorunun TUİK'in acıkladığı veriler sonrası rahat bir nefes aldığını soyledi.
''TURİZMCİLER OLARAK YILA UMUTLA BAKIYORUZ'''
“Turizm gelirinin nisan, mayıs ve haziran aylarında bir onceki yılın aynı ceyreğine gore yuzde 8,7 artarak 5 milyar 413 milyon dolar olduğunu hatırlatan Gural, ''Turizm gelirinin % 81,3’u yabancı ziyaretcilerden, elde edildi. Bu ulke olarak bizleri mutlu eden bir tablo, turizmciler olarak yıla umutlu bakıyoruz.''
Batı Avrupalı turistlerin gelecek yıl yonunu tekrar Turkiye'ye doneceğini savunan Harika Gural, ''Marjinal bir gelişme olmazsa beklentiler dahilinde biteceğini on gorduğumuz sezonda, onumuzdeki sene Batı Avrupa’nın da tercihini tekrar Turkiye’den yana kullanacağı tahmin ediyorum. Dolayısıyla bu kayıpları onumuzdeki yıllarda geride bırakacağımızı duşunuyorum” diye konuştu.