Microsoft'un Nokia markasını satın aldıktan sonra uretmiş olduğu telefonlar akıllı telefon kullanıcılarının yeni gozdesi haline gelmeye başlıyor. Akıllı telefon almayı duşunen fakat iOS ve Android kullanmakta zorlanan kullanıcalar Windows İşletim sistemi kullanarak cep telefonlarında farklı bir deneyim yaşamak icin Nokia Lumia serisi telefon satın almaya başladı. Aynı zamanda Microsoft'un Windows Phone tabanlı telefonlar icin acmış olduğu Windows Phone Mağazasında da uygulama sayısı gun gectikce artıyor ve dunyanın bir cok uygulama geliştiricileride Windows Phone Tabanlı uygulmalarını yayınlamaya hız vermiş gorunuyor. Nokia firmasıda telefon satışlarını artırmak icin gerekse sosyal medya da gereksede tv reklamlarına ağırlık vermiş durumda. Son olarak Nokia Lumia 930 modeli icin yeni bir tanıtım videosu yayınlayan Nokia oldukca ilgi cekici bir reklam filmi cekti. Nokia Lumia 930 telefonu Windows Phone tabanlı işletim sistemini kullanmakta 5 inc ekrana sahip ve Full Hd goruntu kalitesine sahip 20 Mega Piksel kameraya sahip. Aynı zamanda ses konusunda da bir adım ileri giden Nokia Lumia 930 modelinde Surrond ses kayıt sistemi mevcut. Şarj sorununuda goze alan Nokia, kablosuz şarj ozelliğinide barındırmakta. kaynak __________________