[IMG]http://img94.**************/img94/1908/altinkonu5.gif[/IMG]
Nokia 5800 Xpress Music İncelemesi Fotoğraflar Kutu İceriği İnce uclu şarj aleti Nokia kulaklık Nokia kulaklık aparatı (ses ac – kapa, şarkı değiştir vb) Ucunda pena olan bileklik (Telefona takılabilir ve kalem olarak kullanılabilir) Bilgisayar bağlantı kablosu Kalem Teknik Ozellikler Sistem: Symbian S60 v5th Yukseklik: 111mm Genişlik: 51.7mm Derinlik: 15.5mm Ağırlık: 109g 16.9 formatında 3.2” ekran 3.5mm Kulaklık girişi (standart) 3.2 mp kamera (2048 x 1536)Kamerada Carl Zeiss Optik desteği 3x Dijital Zoom Cift Led Flash Goruntu Formatı: Jpeg Otofocus Genel Bakış Menusu sade kafa karıştırmıyor. Dizaynı guzel. Ekranı buyuk olduğu icin rahat rahat mesaj vb yazabiliyoruz. Konuşurken telefon yuzunuze değince kapanmıyor. Cok ağır değil. Mavi ve Kırmızı rengi goze sokulmamış. Kısacası mukemmel J Kamerası:3.2 Mp Carl Zeiss + Cift Led Flash Fotoğraf cekerken bir telefonda ihtiyacınız olabileceğinden daha iyi goruntu kalitesi sağlıyor. Fotoğrafları bilgisayara attığınızda 22inc bir ekranda kareleşme yapmıyor. Eski telefonum 2.0 Mp idi, ve iki telefonu yan yana koydum 5dk’lık bir video cekimi yaptım. Eski Telefon: 5dk = 24 mb 728 k.bit/sn (max) Nokia 5800: 5dk = 109 mb 2796 k.bit/sn Ve arada tabii ki bariz bir netlik farkı bulunuyor. Orneğin: Bir masatenisi macını cektim canlı izlerken. Bilgisayara bağlamayı gectim, telefonun ekranında bile izlerken videodaki topun her hareketi belli oluyor. Kısacası fotoğrafta cok net videoda da tam isteyebileceğimiz performansı veriyor. Cift Led Flash olmasıda her zaman avantaj…, On Kamerası VGA(0.3mp) : 3G goruntulu konuşmalarda Fotoğraf cekiminde (netlik kotu olur) Video cekiminde (Hic tavsiye etmem J ) Kullanılabilir… Klavye Sistemi Mesaj yazarken veya not tutarken kullanabileceğimiz klavye sistemi: El yazımızı tanıtırsak el yazısı ile mesaj yazılabiliyor. Ekranı dik tutarsak kucuk QWERTY klavye cıkıyor kalem yardımı ile yazabiliriz. Ekranı yan tutanlar icin QWERTY klavyemiz var yine (N97 gibi değil ekranın ustunde cıkıyor) tuşlar gayet buyuk kaleme ihtiyac duymadan parmağımızla yazıyoruz. Alfa sayısal tuş takımı da mevcuttur. (2=abc, 3=def sistemi) Hoparlor Sistemi 2 tane yeni nesil “Stereo Hoparlor”e sahip. Yeni nesil(2009 dan sonra cıkanlar) biraz daha iyi ses kalitesi sunuyor bize.. N73 ile karşılaştırdım bariz olmasa da biraz fark var arada. Video İzleme İndirdiğimiz ve yuklediğimiz videoları 16.000.000 renk kalitesiyle ve cift stereo hoparlor kalitesiyle izleme imkÂnı sunuyor. Gayet rahat videolarımızı izleyebiliriz. HHHer video telefonda calışmaz diyenler icin ben Total Video Conventer ‘dan iPod icin donuşturuyorum videolarımı hep iPod’uma hem de telefonuma atıyorum sorunsuz bir şekilde calışıyor. W-Lan (Kablosuz Ağ Bağlantısı) Bu ozelliğin hakkını tam veriyor. Kendi tarayıcısının performansı yetiyor. Opera’da W-Lan bağlantılı telefonlar icin kendi browser’larını uretiyor. Şu anda Piyasada bu telefon icin mevcut olanlar Opera Mini 4.x (Full), Opera Mini 5.x (Beta), ve Opera Mobile 10 (beta)’dır. Ben şahsen Opera Mobile 10 (beta) kullanıyorum. Hem cok hızlı, hem performansı cok iyi, kullananları tam memnuniyete erdirecek bir program. Tek sorunu Opera Mobile 10 beta olduğundan bazen hafıza dolu hatası veriyor ama beta olduğu icin o tam surumunde yakında cıkacak o zaman hicbir farkı kalmayacak. Ayrıca ocak ayında Adobe firması internet icin flash eklentisi cıkaracağını soyledi boylece videoları izleyip her siteyi daha rahat dolaşabileceğiz. Hafıza 81 MB hafızası var ama 8GB hafıza kartı hediye ediyorlar. Zaten hafıza kartınız ana hafıza gibi oluyor J 3G Hem goruntulu konuşmada hem de internet performansında hakkını veriyor. Oyunlar Oyunları gayet guzel, indirip oynayabileceğimiz bir suru oyunu var. Dokunmatik olması bize bir suru değişik şekilde calışan oyun imkÂnı tanıyor. 50, 100 arasında oyun oynadım telefonla uyumlu ve sizler icin sectiğim birkac tanesini oneriyorum. Global Race – Racing Tunder Need For Speed – Shift Midnight Bowling 2 Guitar Rock Tour Fishing Hook Snake Revulation (Klasiklerden Vazgecemeyenlere JJ) Tavsiye Ettiğim Uygulamalar: Opera Mobile 10 (Beta) : Full surumu cıkana kadar en iyi internet performansını almak icin kullanabilirsiniz (Operanın kendi sitesinden indirebilirsiniz) Unrar: Telefondaki rar ve zip uzantılarını klasor dışına cıkarır. (OVI’den indirilebilirsiniz.) Messenger: Bildiğiniz W.Live Messenger ayrıca gelen e-mail’lere de kolay ulaşmanızı sağlar. (OVI’den indirebilirsiniz) Download Accerelator: İndirme yoneticisidir, bilgisayarda Torrent, Flash Get, Free Download Manager, Internet Download Manager gibi programlara denk gelir. (Google’da “Symbian v5 Download Accerelator” diye aratırsanız bulabilirsiniz.) Office Suite: Microsoft Office dosyalarını telefonda acmamızı ve duzenlememizi sağlar. (Google’da “Symbian v5 Office Suite” diye aratırsanız bulabilirsiniz.) Kaspersky Mobiel Security 8.0: Telefonunuz icin guvenlik programı [Anti-Virus , Anti-Spam, Anti-Theft, Encryption, Firewall, Parental control] [Full Scan, Ram Scan, Messages Scan, Firewall gibi secenekleri vardır] (Google’da “kaspersky mobile security 8.0” diye aratırsanız bulabilirsiniz.) Handwriting Calculator: El yazınız ile calışan hesap makinesi J [Kaydetme ozelliği var] (OVI’den bulabilirsiniz) ZX Reader: Telefonda kitap okumamızı sağlayan programdır. [Txt destekler] (Google’da “symbian v5 zx reader” diye aratırsanız bulabilirsiniz.) Bright Light: Telefonun flaşlarını el feneri olarak kullanmamızı sağlar [Alternatif uygulamalar: Phone Thorch, Strobe] (OVI’den indirebilirsiniz) Nokia OVI Apple’in iPod ve iPhone icin cıkardığı “Apple Store” gibi Nokia’da “OVI” adlı bir site acmıştır. Siteden download sadece telefon uzerinden yapılmaktadır ki zaten Nokia size guncelleştirme olarak OVI giriş programını gonderiyor. Sitede yuzlerce bedava ve duşuk paralı uygulama, tema, oyun, video klip vb şeyler bulunuyor. Nokia OVI den indirebileceğimiz yuzlerce uygulamadan birkacını soylemek istiyorum J Bir telefon icin değişik uygulamaları ile unleneceğe benziyor OVI J Sismograf (J) Speedometer (Arabada iken hızı olcuyor J) Level (İnşaatlarda vb kullanılır ya dengeyi olcerler buda onu yapıyor J) Coin Toss (Yazı tura atıyor J) Spin The Bottle (Şişe cevirmece oyunu icin şişe ceviriyor J) Elements (Tam teşekkurlu bir periyodik cetvel J) [Not: İsteyenler OVI sitesinden mobil Kur’an-ı Kerim de indirebilir] Kendi Puanlamam Hız %90 Kullanılabilirlik %99 Dokunmatik hassaslığı %85 Dış tasarım %90 İnternet kullanımı %95 Şarj suresi %80 Navigasyon %95 Muzik Dinleme %100 Video İzleme %100 Fiyatına gore verdiği hizmet %100 Not: Bilmeyenler icin Nokia 5800 ve Nokia N97'ye format atmak: Yeşil tuş, kırmızı tuş, kamera tuşu ve telefon acma tuşuna basılı tutun Şifre isterse: değiştirdi iseniz şifrenizi eğer şifre koymadı iseniz 12345 ' dir Telefonla İlgili Diğer Linklerim: Nokia S60 v5 OS9.4 icin 2 Adet Guzel Tema [Anlatım]Acılırken NOKIA yazısında donan Nokia 5530 ve 5800 XM'ler icin Cozum! [DEV PAYLASIM!] S60 V5 Telefonlarda Internetten Video Izlemek! [5800-N97-5530 Vb] TAMAMEN KENDİ ANLATIMIMDIR (resimler alıntıdır...) Tamamen Kendi Anlatımımdır Bu Anlatımı Hazırlamak İcin Saatlerce Uğraştım Arkadaşlar. Lutfen Bir Yorumu, Bir Teşekkuru Cok Gormeyin Bir yere koyarsanız "Frmtr LordmeteoR [DaTa112]" den alıntıdır yazınız lutfen Kod:
23,358GORUNTULEME!! 194 CEVAP KONUYU SADE OKUMAYIP YORUM DA YAPTIĞINIZ İCİN TEŞEKKUR EDERİM!!! [06.08.2011]
. __________________