İnegol Belediyesi bunyesinde kurulan İNTURAŞ (İnegol Turizm A.Ş) koordinasyonunda oluşturulan İnegol Turizm Tanıtım Platformu, dunya ve Turkiye’de vitrine cıkaracak.

Turizmde yaptıkları ataklar ile her gecen gun on plana cıkan İnegol Belediyesi, yapılan calışmaları Turkiye ve dunyaya daha iyi tanıtmak adına İnegol Turizm Tanıtım Platformunu kurdu. Mobilya, kaplıca, kofte ve ay cekirdeğinde markalaşan İnegol, kurulan platform ile doğa turizmine de yatırım yapmaya başladı.
Doğaseverlere hizmet vermek uzere Doğa Sporları ve Turizm Merkezi’ni (DOSTUM) oluşturan İnegol Belediyesi, 80 bin metrekarelik bir alanda atv, motocross sahası, bisiklet parkuru, ucuş pisti, okculuk eğitim sahası, deniz bisikleti, kampcılık, balıkcılık alanı, yamac paraşutu hangar ve kafeteryası ile hizmet veriyor.
İnegol Belediye Başkanı Alinur Aktaş şunları soyledi: “Turizme biraz gec girdik bu yuzden şimdilik rakamsal bir hedef belirlemedik. Belediye olarak ozel sektor mantığıyla iş yapıyoruz. İnegol’de universite acarak gencleri de bolgemize cekeceğiz. Kurşunlu’da bir eko turizm alanı oluşturacağız. İlcemizde artık birileri turizme kafa yoruyor. Kent Muzesi, Mobilya Ağac Sanayi Muzesi, Ortakoy Kervansarayı, İshakpaşa Kulliyesi, Cuma Camii, Tarihi Kapalı Carşı ve termal merkezimiz Oylat ile Oylat Mağarasını one cıkaracağız. Doğa turizminde saklı guzelliklerimizi de tanıtıp, yakın olduğumuz Ankara ve İstanbul’daki doğaseverleri ilcemize cekeceğiz.”

turizmaktuel