Evet Nokia'nın son bombası N8 ile karşınızdayız. Resimlerfen sonra gelelim ozelliklerine; Genel Ozellikler Ağırlık 135 Gr Genişlik 59.1 mm Yukseklik 113.5 mm Kalınlık 12.9 mm Şebeke frekansı GSM850 - GSM900 - GSM1800 - GSM1900 3172 Titreşim Var Handsfree Var Bluetooth Var Sesle arama Var Ses kaydı Var Pil Tipi Li-Po Bekleme suresi 390 saat Konuşma suresi 12.5 saat3G Var Wireless LAN Var HSDPA Var Renkler Beyaz, Gri, Turuncu, Yeşil, Mavi Ucuş modu Var Bluetooth versiyon 3.0 Wireless versiyon 802.11 b/g/n USB Desteği Var GPS Var PDA Donanım Ozellikleri İşlemci ARM 11 3172 İşlemci hızı 680 MHz 3172 RAM 256 MB ROM 512 MB Ekran Kartı HW Ekran Ozellikleri Renkli Ekran Var Renk Sayısı 16777216 Ekran Boyutları 3.5 inc Ekran Cozunurluğu 360 x 640 pxDokunmatik ekran Var Ekstra ekran ozellikleri Harekete duyarlı ekran Cizilmeye karşı dayanıklı ekran AMOLED ekran Kapasitif Ekran Var Multi-Touch Var Hafıza Ozellikleri Telefon Hafızası 16 GB Harici Hafıza Yuvası Var Harici Hafıza Kartı Boyutu 2 GB Harici Hafıza Kartı Tipi microSD (TransFlash) Maksimum Hafıza Kartı Boyutu 32 GB Internet Ozellikleri Wap Var Wap versiyonu WAP 2.0 Gprs Var Gprs slot 4+1/3+2 Gprs class 32 Hcsdcd Var XHTML Tarayıcı Var HTML tarayıcı Var E-posta okuyucu Var Edge Var Ekstra internet ozellikleri Rss okuyucu Adobe Flash Lite desteği Css, Javascript destekli gelişmiş web taracıyısı Windows Live Messenger VoIP, internet uzerinden ses aktarımı Push Mail desteği UPnP teknolojisi Anında mesajlaşma Var Multimedya Ozellikleri Polifonik melodiler Var Mms Var Ekran koruyucu Var Java desteği Var Mp3 calar Var Radyo calar Var Dahili kamera Var Video Cekebilme Var Video Oynatabilme Var Oynatabildiği dosyalar MP3, AAC, AAC+, eAAC, WMA, WMV, MPEG4, WAV, Real Audio, Real Video, AMR, 3GP 2. Dahili Kamera Var Goruntulu telefon goruşmesi Var Eksta multimedya ozellikleri Radyoda RDS desteği FM vericisi ile muziklerinizi yakındaki bir radyodan dinleyebilme N-Gage oyun modulu El yazısı tanıma 3D ses desteği Evrensel kulaklık cıkışı (3,5 mm) Track ID, Muzik dosyalarını tanıma ozelliği Harekete duyarlı resim ve video izleme, internette gezinme Tam dolu batarya ile 50 saat muzik calabilme Dolby Mobile ses teknolojisi Konuşan zil sesi tonları Video zil sesleri TV Cıkışı Var MobilTV Var Kamera Ozellikleri Cozunurluk 12 MP Dijital Zoom 14X Flaş Var 2. Kamera ozellikler 0.3 MP Ekstra kamera ozellikleri Otomatik netleme, Self timer Carl Zeiss mercek, Kırmızı goz duzeltme DVD kalitesinde video kayıt Makro modu, Gece cekim modu, Sıralı cekim, Goruntu efektleri Yer Etiketleme: Yer bilgilerinin goruntulere otomatik olarak eklenmesi Xenon Flaş, Panoramik cekim Yuz tanıma teknolojisi Gulucuk yakalama modu Video kayıt formatı 3GP, MP4 Yazılım Ozellikleri Kullanıcı profilleri Var Hesap makinesi Var Takvim Var Senkronizasyon Var İşletim sistemi Symbian İşletim Sistemi versiyon Symbian 3 Tema desteği Var Java Oyunlar Var Ekstra Uygulamalar Ofis dosyaları icin goruntuleme yazılımı PDF okuyucu RealOne Multimedya Oynatıcısı Resim ve Video duzenleme programı Gelişmiş adres rehberi Dosya yoneticisi 3 boyutlu oyunlar Microsoft Exchange ActiveSync Kronometre, Zaman Sayacı, Dunya Saatleri Not defteri, Birim cevirici, İş listesi Nokia Maps, Dijital Pusula Temmuz ortasında satışa sunulması beklenen telefonun fiyatı 400 Euro civarı olacak. Ben şahsen cıkmasını bekliyorum ve de almayı duşunuyorum.12 mp kamera dolby ses 3,5' kapasitif ekran 680 Mhz 256 mb ram 16 gb hafıza hd video kayıt ve daha fazlası.. __________________