Son zamanlarda cok ilginc yaklaşımlar duymaya başladım.Saidi Nursiye atfen yazılan yazılarda yecuc ve mecuc'u Moğollar olarak nitelendirseler bile (Turkleri acıkca diyemiyorlar) Cin seddini yecuc ve mecuc seddi olarak tanımlamaktadırlar.Yapılan yorum şu Zulkarneyn'e Yecuc ve Mecucun şerrinden korunmak icin yalvarıyorlar o da sed yapıyor.Peki bu seddi Cin seddi olarak yorumlamak nedir.Cin seddi kimlere karşı yapıldı.Turklere karşı onların akınlarından korunmak icin.Peki o halde Yecuc ve Mecuc kim?Turkler.İslama yıllarca hizmet eden Turkler.Kutsal emanetleri hala ulkelerinde taşıyanTurkler.Acaba bu bilincli bir Turk duşmanlığı mı?

Said-i Nursi değil de İbn-i Kesir acıkca Yecuc Mecuc'un Turkler olduğunu ifade eder.

Altay'dan cıkış destanına baktığımızda, Yecuc Mecuc hikayesi ile olan benzerliği de gorebiliriz.:confuse d:

Ama benim inancım Yecuc ve Mecuc'un henuz cıkmadığı

evet bu konuyu bilen kardeşlerimler bu konu uzerinde tartışmak bilgi almak istiyorum benim kafama cok takıldı bu konu lutfen bir iki kelime bir şeyler yazın bu konu cok onemli