Nokia'nın, bu yılın başında ortaya cıkan Android tabanlı tableti N1, Tayvan'da yapılan muzik ve dans gosterileriyle birlikte tanıtıldı. Nokia’nın N1 Android tabletiyle ilgili haberler, Ocak ayı icerisinde Cin’de ortaya cıkmıştı. Şimdi sıra bu tabletin satışına geldi. Şirket, dans ve muzik eşliğinde N1’i Tayvan’da resmi olarak tanıttı. Tayvan’da 268 dolar etiket fiyatıyla satılacak olan Nokia N1’in Tayvan dışında diğer ulkelerde ne zaman satışa sunulacağıyla ilgili bir bilgi bulunmuyor. Fakat Nokia’nın ABD pazarı dahil kuresel anlamda tabletini satışa cıkarmayabileceği de konuşuluyor. (ben yine de buna cok fazla ihtimal vermiyorum. Zaten sınırlı sayıda urun cıkarıyorlar, uzerine bir de pazar kısıtılamasının yapılacağını sanmıyorum Android 5.0 Lollipop’un calıştırdığı Nokia N1, 7.9 inc buyukluğunde, 1536 x 2048 piksel cozunurluğunde ve 4: 3 en- boy oranındaki ekranla birlikte geliyor. 2.3GHz saat hızında calışan, 64-bit mimarili ve dort cekirdekli Intel Atom Z3580 işlemcisi bulunan tablette, 8 megapiksel arka ve 5 megapiksel on kamera bulunuyor. 2 GB RAM ve genişletilebilir 32 GB dahili hafızası bulunan tablet, 6.9 mm gibi oldukca ince bir govdeye sahip. Ayrıca 5300mAh gucunde bataryası bulunuyor. Nokia N1'in daha net goruntulerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.