Bircok kişinin bildiği gibi Nokia 3310 modeli bugun tanıtıldı. Yıllardır Nokia modellerini takip etmeyen bircok kişi ise "cok iyi yapmışlar", "super olmuş" gibi ifadeler kullanmış. Ben de buyuk bir heyecanla tanıtılmasını bekledim. İlk telefonlarımdan birisi olan 3310 modelini sırf nostalji olması icin tekrar almayı planlıyordum.(Eski 3310 telefonumu da rengarenk kapaklarıyla birlikte, hala calışır durumda saklarım) Ozellikleri ve Tasarımı gorduğum anda hayal kırıklığına uğrattı. Aslında yaptıkları, yaklaşık 10 yıl oncesine ait modellerden bir tanesini alıp, sağını solunu biraz 3310 tarzına benzetip icine yeni nesil bir Snake oyunu ekleyip piyasaya tanıtmaktan ileri gidememiş. Bu linkten 2009 yılında tanıtılan Nokia 6303 modeline ait ozellikler ile yeni 3310 ozelliklerini karşılaştırabilirsiniz. Bazı tanıtımlarda abartılan Nostaljik Nokia zil sesi ise, Eski/Yeni tum Nokia telefonlarda zaten mevcuttur. Hatta 2009 model olan telefonun kamera cozunurluğunun, 3310 modelinden daha yuksek olduğunu belirtmekte fayda var. Kısaca, 10 yıllık bir modeli alıp, icine 2-3 kucuk yenilik ekleyip 3310 diyerek insanlara satmaya calışıyorlar. Bana kalırsa bu modelin eski Nokia 3310 ile hicbir alakası yoktur. Yine de almak isteyen olursa, şarjı 30 gune kadar dayanabiliyormuş. 2003 yılında aldığım 1100 modeli de 4 hafta gidiyordu Nokia 3310: Nokia 6303: __________________