nokia6 inceleme Şimdi android işletim sistemi ile daha guclu daha karizmatik ve milyonların beklediği Nokia 6 nihayet Dunya pazarına acılıyor. Bir efsaneye donuşen akılı telefon markası bir cok insanın Samsung, iPhone tercih ettiği telefon markası Nokia tekrar kullanıcıları ile buluşacak. Dunya Mobile Kongresinde tanıtığı uc farklı modelle global pazara acılacak olan Nokia 6’nın ozelliklerini makalemizde bulabilirsiniz. Nokia yılarca ulkemizde bir efsane olmuştu. Samsung ve iPhone’nun da bulunduğu telefon pazarında her iki markayıda geride bırakmayı telefon kullanıcılarının gonlunde taht kurmayı başaran Nokia işletim sisteminin acizliğine uğramış ve android karşında yenilmiş piyasadan cekilmek zorunda kalmıştı ve yeniden bu kez android işletim sisteminide arkasına alarak piyasaya giriş yaptı. Cinde cıktığı gun tukenen Nokia 6 MWC 2017 etkinliğinde tanıtıldı ve global pazarda satışa cıkacağı doğrulandı. Peki efsane markanın cıkardığı bu modell bizlere ne sunuyor gelin yakından bir on değerlendirme yapalım. Nokia 6 Ozellikleri Nokia 6 yekpare metal kasadan oluşuyor. 6000 serisi aluminyum kullanılan kasa oldukca şık gorunuyor, Full HD ekran teknolojisini kullanan cihaz, işlemci tarafında Snapdragon 430 tercih ediyor, grafik işlemci olarak ise Adreno 505’den gucunu alıyor. 3 GB RAM ve 32 GB dahili haıfıza ile gelecek olan Nokia 6 modellinin ayrıca 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza secenekleride bulunacak. Ana kamera tarafında 16 Megapiksel on kamera tarafında ise 8 Megapiksel kamera ile gelecek olan Nokia 6 kutusundan Android Nougat ile cıkacak. Ayrıca 3000 mAh gucunde ki batarya şarj konusunda kullanıcılarını uzmeyecek gibi gorunuyor 2017 yılının ikinci yarısında ulkemizde raflarda ki yerini alması bekleniyor. Kaynak __________________