Birgun Pazar yazarı Anıl Baba, Ege’de işletmelere verilen beach club’ları yazdı. Soz konusu mekanların mafyavari yontemlerle calıştığını belirten Baba, hizmetin de berbat olduğunu ifade etti.



"Turkiye'nin 'beac club' mafyaları" başlıklı bir yazı yazan Anıl Baba, ‘’Kimisinde giriş 50 lira ama şemsiye ve şezlong ekstra, 30-40 lira. Bazısında giriş ucreti yok ama iceride kişi başı 150-200 liralık harcama yapmanız zorunlu. Pofidikleri ayrıca kiralayanlar var, 20-25 lira. Otopark zaten 25-30 lira. Arabanız dandik, cuzdanınız ince gibiyse “icerisi dolu” deyip geri cevirebiliyorlar. Kapıda cantanız fermuarlı ceplerine kadar didik didik aranıyor, mekÂna yanlışlıkla su veya gofret bile sokamıyorsunuz.’’ ifadelerini kullandı.
İceride tostun 30, limonatanın 25, 33’luk biranın 40 lira olduğunu belirten Anıl Baba, “Frozen mermaid margarita with a twist of lime and coconut” gibi cafcaflı kokteyller isimlerinin uzunluğuna gore 80-100 lira. Istakozlu hamburger 250 lira. Istakozsuz hamburger 60-70 lira. 500 liraya pizza satan mekÂn da var.’’ dedi.
Beach club hiyerarşisinin olmazsa olmazı kovalı şezlongların 500-600 lira olduğunu yazan Baba, kovasız şezlonglarda oturanlara iyi hizmet verilmediğini, guler yuz gosterilmediğini ileri surdu. Baba, ‘’Mesela “kavanozda ev yapımı naneli Alacatı limonatası” soyluyorsunuz, 45 dakikada uc kere hatırlattıktan sonra belki geliyor. İnsan gibi muamele gormek icin ekstradan 100 lira bahşiş atmanız gerekiyor.’’ dedi.
Baba’nın belirttiğine gore, ‘unlu DJ’lerin’ muzik yaptığı ve ‘happy hour’ diye tanımlanan programlarda ise zorunlu stantların 1000 TL, locaların ise 3 bin 500 TL olduğunu dile getirdi.
Alacatı’nın halk arasında ‘Paracatı’ olarak isimlendirildiğine ve halkın bu mekanlara gidemediğine dikkat ceken Anıl Baba, koyları işgal eden bu club’ların aralarında anlaşarak tekel oluşturduğunu ileri surdu. Baba, ‘’Mesela Ayayorgi Koyu’nun tamamını ozel işletmeler işgal etmiş durumda. Ucretsiz halk plajı alanı kalmamış. Altı tane beach club var. Onlar da giriş fiyatları konusunda aralarında paslaşıyorlar. Yani fiyatları duşurmek ve/veya hizmet kalitesini arttırmak suretiyle bir piyasa rekabeti oluşması mumkun değil cunku koyda yer kalmamış zaten.’’ diye yazdı.

turizmguncel

__________________