Ozel Nil İlkoğretim Okulu´nda duzenlenen programa eğitimciler ile aileleri buyuk ilgi gosterdi. Konferansı Diyarbakırlı akademisyen Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu verdi. Hatipoğlu´nun, Hz. Muhammed (S.A.V) uzerine yaptığı konuşması katılanların beğenisini kazandı. Hatipoğlu, Diyarbakır halkı ile bir araya gelmekten buyuk onur duyduğunu ve bu tur bir araya gelmelere daha fazla ağırlık verilmesi gerektiğini belirtti.

Dernek Başkanı Necmettin Diri ise bu tur etkinliklerin daha coşkulu bir şekilde devam edeceğini soyledi. Diri, gectiğimiz hafta dernek olarak dağıttıkları 7 bin gulun insanlarda bir tebessum oluşturduğunu ve bu tebessumun dahi yapılan calışmaların insanların gonlunde nasıl yer ettiğinin en gostergesi olduğunu ifade etti.

Eğitimciler olarak Peygamberimiz´in eğitimci yonunun ele alındığı konferansın son derece onemli olduğunu anlatan Diri şunları soyledi: “ Bizler icin her konuda pek guzel bir ornek olan Peygamber Efendimiz (S.A.V) aynı zamanda eğitim ve oğretimde hic boşluk bırakmayan bir oğretmendir. O´nun eğitim uslûbunda hicbir şeyin ihmal edilmediğini, hicbir calışmanın onemsiz sayılmadığını goruyoruz. Sevgili Peygamberimiz, eğitimcilerin onunde ulaşılması ve anlaşılması gereken bir hedef olarak duruyor. Başarısına tarihin şahitlik ettiği oğretmendir.”

http://www.haberayna.com/haber/diger...uzenlendi.html